El rebut de la llum ha pujat un 61% en els últims 15 anys

Facua considera positives algunes mesures en matèria elèctrica anunciades pel futur govern central, però les considera insuficients.

Arxiu
Arxiu

Fa 15 anys, es pagava 530 euros de mitjana per la factura anual de la llum. Actualment, la xifra supera els 850 euros, un 61% més, segons dades de Facua-Consumidors en Acció. Tot i això, la factura elèctrica va registrar el 2019 un descens de quasi el 8% respecte a l’any anterior, quan el rebut anual va ascendir a uns 926 euros.

L’ONG de defensa dels drets dels consumidors considera positives algunes de les mesures en matèria elèctrica anunciades per la coalició de PSOE i Unides Podem per a la formació del futur govern, encara que creu que són “insuficients”. Així, l’associació critica la incertesa que suposa un model on les tarifes varien cada dia i reclama una baixada de l’IVA, ja que, sumat a l’impost especial sobre l’electricitat, els impostos indirectes incrementen el rebut de les famílies en un 27,9%.

Respecte al bo social, Facua reclama un canvi real. “El mateix anunci es produeix en totes les legislatures i tots els models han sigut un autèntic desastre, amb descomptes poc significatius, a més del limitat nombre de famílies que han pogut accedir a ell”, apunten en un comunicat.

També et pot interessar

stats