L’efecte Volkswagen dispara la demanda de sòl urbà i industrial

Els inversors busquen sòl disponible a Sagunt i altres localitats ben comunicades amb la futura gigafactoria

L'efecte Volkswagen dispara la demanda de vivenda a Sagunt i els voltants / À Punt NTC

Els inversors busquen sòl urbà i industrial en les poblacions dels voltants de Sagunt (Camp de Morvedre) davant l'increment de la demanda de vivendes i les expectatives de creació de nous llocs de treball que està provocant l'efecte Volkswagen amb la decisió d’ubicar la gigafactoria de bateries a la capital de Camp de Morvedre.

Maria Giral, CEO de Global Propiedad, assegura que "s’està estudiant el sòl disponible a localitats pròximes a Sagunt, ja que tenim molta demanda d’inversors buscant sol" per a construir habitatges per a la futura plantilla i la direcció de la gigafactoria de Volkswagen i les empreses auxiliars.

Estivella (Camp de Morvedre), a uns deu quilòmetres de la nova planta, és un dels municipis que podria canviar l’aspecte en molt poc de temps. L’alcalde, Rafael Mateu, assegura que el municipi "està preparat per a donar solució a la demanda i oferir sòl urbà".

Segons el batlle, entre el PAI del Calvari-Bovalar i el PAI de l'Assagador, "hi ha sòl per a construir de manera immediata al voltant d’un centenar d’habitatges". La demanda va en augment, a pesar que el preu ha pujat ja un 20%.

"Cada dia gestione més de 10 telefonades d’empreses que busquen cases per als treballadors", afirma Maria Giral. La seua immobiliària ja ha venut totes les d’obra nova que tenia a Sagunt.

A banda, també ha pujat la demanda de sòl industrial destinat principalment a empreses auxiliars. Per a Rafael Mateu aquesta és "una bona oportunitat per a Estivella, pels nous llocs de treball que generarien aquestes empreses".

L'efecte Volkswagen s'estén i són moltes les localitats del Camp de Morvedre que es preparen per a sumar-se a un creixement econòmic que canviarà molt prompte el paisatge de la comarca. 

També et pot interessar

stats