L'alcalde de Benidorm demana que els menors britànics puguen entrar a Espanya amb PCR negativa

Toni Pérez s'ha mostrat totalment contrari a la taxa turística, que considera un error en competitivitat: "Taxa turística no i mai"

01.12.2021 | Entrevista LNM Toni Mayor

Espanya només permet des d'aquest dimecres entrar als turistes procedents del Regne Unit que estiguen vacunats amb la pauta completa. Fins ara, podien vindre turistes que presentaren una PCR negativa o que hagueren passat la malaltia, però això canvia i ara hauran de tindre un certificat de vacunació. En referència a aquesta mesura, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha reclamat en Les notícies del matí flexibilitat en els menors britànics de 12 a 17 anys.

El Regne Unit és el primer mercat emissor de turistes a Espanya. Suposa un 21% de les arribades. També és el principal mercat estranger a la Comunitat Valenciana i vital per a l'economia de Benidorm.

L'alcalde s'ha referit als casos de famílies procedents del Regne Unit amb membres menors que, a causa d'un diferent ritme de vacunació, no s'hagen pogut posar encara la pauta completa. "Demane que la mesura siga flexible i puga viatjar el menor amb una PCR negativa, ja que si el menor no té la pauta de vacunació completa no pot viatjar tota la família".

Toni Pérez també s'ha mostrat partidari del certificat covid com a ferramenta útil per a lluitar contra l'increment de casos i ha dit que els establiments de Benidorm "estan preparats".

"Si aplicàrem en realitat la població que hui tenim de 150.000 habitants, estaríem per davall de la mitjana en incidència acumulada."

Preguntat per les xifres de la covid a Benidorm, actualment en risc extrem amb 572 casos per cada cent mil habitants, Pérez sosté que, en el càlcul de la incidència acumulada, no es té en compte la població real del municipi. "Si aplicàrem en realitat la població que hui tenim de 150.000 habitants, estaríem per davall de la mitjana", ha assegurat l'alcalde.

Damunt la taula dels grups del Botànic està la implantació d'una taxa turística que volen Compromís i Unides Podem i que rebutgen des del PSPV. L'alcalde de Benidorm s'ha mostrat contundent i totalment contrari: "Taxa turística no i mai".

"Taxa turística no i mai. Ja hi ha una taxa turística brutal en l'IVA que paguen per consumir productes turístics."

A més, afirma que "no és cert que funcione bé en altres llocs", com a Catalunya i a les Balears on està implantant. "És un error en competitivitat perquè són moltes les destinacions que competeixen i no apliquen taxes sinó que bonifiquen vols", assegura.

També et pot interessar

stats