El turisme estranger ja suposa el 59% de l'ocupació a Benidorm

Un informe de la patronal hotelera Hosbec remarca també que la presència més gran de turistes de fora d'Espanya se suma al retard de l'Imserso i al tancament d'hotels durant l'hivern

Turistes a Benidorm, aquest dimarts
Turistes a Benidorm, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El turisme internacional ha marcat la diferència al mes de novembre, segons la patronal hotelera Hosbec. El document detalla el pes del turisme estranger en l'ocupació. Pes que oscil·la entre poc més del 45% en el cas de València, més del 16% a Castelló o vora el 59% de Benidorm.

A Benidorm, per exemple, Hosbec assegura que els turistes internacionals suposen el 58,9% de l'ocupació. Destaca en aquesta destinació la presència de britànics, que han anat tornant i que, entre el 15 i el 21 de novembre, representen el 47,2% de l'ocupació. La patronal també remarca que aquestes dades són possibles en part pel fet que el retard en l'inici de la campanya de l'Imserso resta visitants espanyols i al fet que cada setmana són més els hotels que programen tancar durant un temps.

A la Costa Blanca el turista internacional representa el 56,4% i són belgues i britànics els principals mercats emissors, amb un 6,1% i 3,4% respectivament. Seguidament, es troben França (3,4%), Països Baixos (2,8%) i Alemanya amb un 2,2%.

A València, mentrestant, el turisme estranger representa el 45,5%, la dada més baixa de les que inclou el document d'Hosbec. Destaca la presència del visitant neerlandés (6,7%), en segon lloc, de l'italià (5,9%), seguits pel britànic i francés, tots dos amb un 4,4%.

Castelló, finalment, té en l'última setmana analitzada un 16,4% de turistes estrangers i són els francesos i els italians els principals mercats emissors.

També et pot interessar

stats