La Comunitat Valenciana acaba el novembre triplicant els casos de covid: 17.534 en un mes

La pressió hospitalària baixa per primera vegada en vint dies, amb 435 malalts ingressats als centres sanitaris valencians

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / À Punt NTC

La cinquena onada valenciana pren força al novembre. L'alçament de la gran majoria de les restriccions a partir del 9 d’octubre va iniciar el mateix mes un repunt lent, però constant dels casos de covid. Encara que no ha sigut fins al novembre quan aquesta nova onada de la pandèmia s’ha convertit en una realitat. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 1.149 nous positius de covid l’últim dia, que eleven a 17.534 el total de persones que s’han contagiat al novembre. Són més del triple que a l’octubre, quan es van registrar 5.013 casos. Fins i tot, superen el total de valencians i valencianes que van contraure el virus entre els mesos de setembre i octubre (13.797). 

Tanmateix, el balanç de novembre queda lluny encara de les pitjors xifres de la quarta onada valenciana, al juliol i l’agost, quan es van contagiar en només dos mesos vora 100.000 persones.

Ara mateix hi ha 11.048 persones malaltes de covid al territori valencià, quatre vegades més que en tancar l’octubre, amb 2.736 casos actius.   

Les hospitalitzacions i els pacients a les UCI es doblen en un mes

L’augment dels contagis es comença a evidenciar també als hospitals valencians. En només un mes tant els ingressos en planta com a les unitats de cures intensives s’han doblat. El nombre de malalts hospitalitzats als centres sanitaris ha passat de 197 en acabar octubre fins als 435 de hui dia. 

La mateixa tendència s’ha fet palesa a les UCI. Ara mateix hi ha 75 persones en vigilància intensiva, vora el doble que fa un mes, quan n’hi havia 40. 

Pel que fa a les defuncions, pugen, però no al mateix ritme que la resta d’indicadors. Al novembre han mort 78 valencians i valencianes, vint més que durant tot l’octubre. 

També et pot interessar

stats