L'administrador concursal de Marie Claire: "El pla d'empresa és inviable"

Proposa una reestructuració del deute i de la massa salarial diferent per a tractar de salvar la companyia

Marie Claire travessa una situació econòmica molt complicada / À Punt NTC

Marie Claire té futur, però no amb la proposta que fa l'actual direcció. Així ho ha defensat aquest dilluns el seu administrador concursal, Jordi Casserras, designat fa una setmana, que també ha admés que l'empresa tèxtil de Vilafranca travessa una situació molt complicada. "Entenc que té una viabilitat, o pot tenir-la, però amb una reestructuració del deute diferent del que s'ha plantejat, i amb una reestructuració de la massa salarial, que bona part ja s'ha comés", ha advertit.

De moment, les 200 persones acomiadades esperen una resolució per a poder cobrar les indemnitzacions, mentre que els 70 que estan en ERTO fins al gener, esperen mantindre el seu lloc de treball. "La nostra prioritat és que poguera mantindre's a les persones que estan en l'ERTO", ha dit Cándido Andrés, membre del comité d'empresa d'UGT.

Els directius de Marie Claire van comunicar el 19 de juny passat al Comité d'Empresa, durant la quarta reunió per a negociar l'expedient laboral presentat, la intenció de liquidar la companyia i procedir a un expedient de regulació d’ocupació d'extinció. El 30 de juny va presentar el concurs de creditors i va acordar els primers acomiadaments amb els sindicats CCOO i UGT. Es va mantindre una plantilla mínima de 72 treballadors a Castelló i 33 a la resta d'Espanya, que continuaven en ERTO tres mesos –amb una possible pròrroga de tres mesos més–, i es va indemnitzar als 190 que l'empresa va acomiadar.

També et pot interessar

stats