Marie Claire acorda 190 acomiadaments i que els altres 105 treballadors es mantinguen en ERTO

La indemnització per als afectats per l'ajust serà de 23 dies amb 13 mensualitats, segons han explicat els sindicats

Un centenar de treballadors i treballadores de Marie Claire podran acollir-se a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació de fins a sis mesos / À Punt NTC

La direcció de Marie Claire i els sindicats CCOO i UGT han acordat aquest dimecres mantindre una plantilla mínima de 72 treballadors a Castelló i 33 a la resta d'Espanya, que continuaran en ERTO tres mesos més –amb una possible pròrroga de tres mesos més–, i les indemnitzacions per als 190 que acomiadarà l'empresa. La indemnització serà de 23 dies amb 13 mensualitats, segons han explicat els sindicats, després de la nova reunió amb la direcció sobre el futur de la firma tèxtil de pantis i llenceria situada a Vilafranca (Ports).

L'empresa presentarà el concurs de creditors a mitjan juliol, segons les fonts sindicals. La comissió negociadora de l'ERO ha agraït la participació "massiva" en l'assemblea d'aquest dimecres i en totes les accions que han emprés els sindicats i "tot un poble" com Vilafranca. Els sindicats han assenyalat que es continuarà buscant una solució per a la fàbrica de Marie Claire. Així mateix, han apuntat que l'assemblea de treballadors ha secundat "massivament" l'acord que s'ha signat i que havien sotmés a aprovació.

S'acorda que una plantilla mínima de 72 persones a Vilafranca i 33 a la resta d'Espanya continuen tres mesos en ERTO, amb possibilitat d'acordar una pròrroga addicional de tres mesos més dins del concurs que l'empresa presentarà a mitjan juliol.

Els sindicats han mostrat la voluntat de "continuar barallant per a buscar alternatives a la fàbrica de Marie Claire", així com un pla industrial per a la comarca dels Ports, i continuaran "exigint respostes reals a la nova administració per a lluitar contra la despoblació de les zones d'interior". L'empresa s'ha compromés amb la comissió a obrir la botiga al públic i de moment no es preveuen noves reunions entre les parts, segons han detallat fonts de CCOO.

El 30 de maig, la direcció de Marie Claire va emetre un comunicat –l'únic pronunciament públic que ha fet durant tot el procés–, en el qual explicava que està duent a terme negociacions amb els principals creditors i fent una recerca activa d'inversors interessats a donar suport al projecte de rellançament de la marca.

També et pot interessar

stats