El govern espanyol pressiona Ferrovial per carta perquè no se’n vaja als Països Baixos

El Ministeri d'Economia li assegura que podrà cotitzar en la Borsa de Nova York sense necessitat de traslladar la matriu

Imatge d'un cartell de Ferrovial
Imatge d'un cartell de Ferrovial / Arxiu

El secretari d'Estat d'Economia, Gonzalo García Andrés, ha garantit per carta al conseller delegat de Ferrovial, Ignacio Madridejos, que la companyia podrà cotitzar en la Borsa de Nova York sense necessitat de traslladar la seua matriu a Països Baixos. A tres dies perquè els accionistes de la companyia voten el trasllat, el govern espanyol li ha demanat que informe d'això en la Junta General del pròxim dijous. L'executiu continua així pressionant perquè el president, Rafael del Pino, faça marxa arrere en la seua decisió.

En la carta, a la qual ha tingut accés El País, el número dos del Ministeri d'Assumptes Econòmics ha informat Madridejos que les anàlisis efectuades per Borses i Mercats Espanyols (BME), la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i el mateix Ministeri conclouen que no és necessari el trasllat de seu per a cotitzar directament en Wall Street.

Quan Ferrovial va anunciar a la fi de febrer la seua intenció de traslladar la seu d'Espanya als Països Baixos va argumentar, entre altres raons, que la reubicació de la seua societat matriu li facilitaria el procés de començar a cotitzar als EUA.

Fonts del Ministeri que dirigeix Nadia Calviño insisteixen que "les conclusions derivades de les anàlisis elaborades qüestionen la motivació econòmica al·legada per la companyia per al trasllat de la seu a Holanda". Expliquen que el secretari d'Estat ha traslladat aquestes conclusions a Ferrovial "als efectes oportuns i, en particular, perquè s'informe la Junta d'Accionistes". També destaquen que les anàlisis confirmen que no existeix cap diferència entre països de la Unió Europea quant als requisits d'admissió establits per les borses estatunidenques a través de la cotització simultània (dual listing).

També et pot interessar

stats