Els accionistes de Ferrovial votaran el seu trasllat als Països Baixos el 13 d'abril

Una vegada superat aquest tràmit, s'atorgarà a Espanya l'escriptura pública prèvia a l'execució de la fusió

EuropaPress 4430202 junta accionistas ferrovial 2022
Junta d'accionistes de Ferrovial 2022 / Europa Press

El consell d'administració de Ferrovial ha fixat el 13 d'abril per a celebrar la junta general d'accionistes en la qual se sotmetrà a votació l'acord per a traslladar la seua seu social a Països Baixos.

Segons la convocatòria publicada per la companyia en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la junta tindrà lloc en segona convocatòria el 13 d'abril, en cas que no s'aconseguisca el quòrum necessari per a poder fer-se en primera convocatòria el dia anterior, 12 d'abril.

El seu trasllat als Països Baixos es troba en el desé punt de l'orde del dia: "Aprovació d'una fusió transfronterera intracomunitària entre Ferrovial (com a societat absorbida) i Ferrovial International ES (com a societat absorbent)".

Els accionistes que es posicionen en contra tindran un termini d'un mes, fins al 13 de maig, per a exercir el seu dret de separació i poder vendre les seues accions a un preu just a canvi d'una contraprestació que haurà de desembossar l'empresa, sempre que no supere els 500 milions d'euros, i en aquest cas decauria l'operació.

Una vegada superat aquest tràmit, s'atorgarà a Espanya l'escriptura pública prèvia a l'execució de la fusió, es presentarà en el Registre Mercantil de Madrid i se sol·licitarà l'expedició de la certificació prèvia que acredite la correcta realització dels actes, tràmits que es demoraran entre unes setmanes i uns mesos.

El trasllat es farà efectiu una vegada que es fusionen totes dues empreses i la neerlandesa passe a ser la matriu de l'espanyola, per la qual cosa no tindrà efectes sobre els empleats de la companyia, més enllà d'un canvi en el nom de l'ocupador.

L'altra condició suspensiva de l'operació, a més del límit de 500 milions en el dret de separació, serà que el consell tinga la "certesa raonable" que podrà cotitzar a Amsterdam i a Madrid al mateix temps.

També et pot interessar

stats