Garamendi demana respectar la marxa de Ferrovial i reclama "no demonitzar" empreses i empresaris

El president dels empresaris espanyols assegura a Alacant que s'està generant "un clima 'antiempresa' que és nefast per al país"

Antonio Garamendi durant la seua intervenció en la Jornada de Forinvest a Alacant
Antonio Garamendi durant la seua intervenció en la jornada de Forinvest a Alacant / À Punt

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha demanat respectar la decisió de Ferrovial de traslladar la seua seu social als Països Baixos. A més, ha reclamat "no demonitzar" empreses i empresaris espanyols, ja que considera que són els qui "generen riquesa".

Així s'ha expressat aquest dijous Garamendi a Alacant, abans de la seua intervenció en la jornada de Forinvest, en ser preguntat pels periodistes per la decisió de Ferrovial, després que aquest dimarts el seu consell d'administració proposara una fusió entre la matriu i Ferrovial International, una societat anònima europea neerlandesa que ja és titular del 86% dels actius de la companyia, la qual cosa suposarà el trasllat del domicili social d'Espanya als Països Baixos.

"És una decisió d'una empresa privada. La companyia ho ha explicat, el 90% del seu negoci està fora d'Espanya, se'n va dins de la Unió Europea, que jo sàpia els Països Baixos són un país europeu, no és un paradís fiscal. És una decisió lògicament dins del que és el mercat, que cal respectar", ha ressaltat, al mateix temps que ha apuntat que el 90% d'inversors institucionals de Ferrovial són estrangers.

Així mateix, ha demanat "no demonitzar" empreses i empresaris espanyols, que "són els que generen riquesa". "Moltes vegades s'està últimament generant un clima 'antiempresa', que és autènticament nefast per al país", ha asseverat.

En aquest sentit, ha apuntat que Ferrovial genera ocupació per a "més de 5.500 persones" a Espanya i ha afegit que, des del punt de vista impositiu, "paga a Espanya 280 milions d'euros", per la qual cosa ha reclamat "respecte" per a la companyia.

"Si alguna cosa és important perquè aquest país funcione és la confiança. Crec que justament a la gent que crea riquesa al país, que crea ocupació, que paga impostos, com se'ls està assenyalant últimament amb el dit, crec sincerament que és un missatge totalment erroni i equivocat. És el moment que les coses s'han d'orientar d'una altra manera", ha sostingut Garamendi.

També et pot interessar

stats