El govern mirarà la "lletra xicoteta" del trasllat de Ferrovial per a "preservar els interessos d'Espanya"

María Jesús Montero ha aclarit que des del Consell de Ministres no es contempla cap "decisió proactiva" contra l'empresa

Rafael del Pino Calvo-Sotelo, president de Ferrovial
Rafael del Pino Calvo-Sotelo, president de Ferrovial / Europa Press

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dijous que el govern haurà de veure la "lletra xicoteta" del canvi de seu de Ferrovial als Països Baixos per a "preservar els interessos" d'Espanya davant la decisió de l'empresa.

"Amb independència de les raons que haja pogut expressar el seu consell d'administració per a la seua marxa, nosaltres farem valdre els interessos d'Espanya amb aquesta empresa i amb qualsevol altra empresa que tinga una actitud en aquest sentit", ha dit la ministra.

En declaracions en els corredors del Congrés, la ministra ha aclarit que des del Consell de Ministres no es contempla cap "decisió proactiva", encara que sí que ha incidit que si es produirà un canvi de seu, tots els interessos del país han de ser "preservats".

Així mateix, ha dit que l'empresa "mai va tindre raons per a marxar-se d'Espanya", i de fet "continua sense tindre-les", encara que ha assegurat que el govern "respecta la decisió d'un grup privat". Aquest últim punt, segons la ministra, és el posicionament que l'executiu li ha traslladat a la companyia i el seu president, Rafael del Pino.

Minuts abans d'aquestes declaracions, Montero havia afirmat en RNE que el govern li està demanant un "plus patriòtic" a Ferrovial, de la qual ha dit que s'ha beneficiat de les licitacions públiques a Espanya i que ha incrementat la seua capital per totes les obres que ha efectuat al país.

Directiva europea de tributació per a les grans empreses

Preguntada per si el Ministeri d'Hisenda ha accelerat a propòsit de la marxa de Ferrovial la transposició de la Directiva europea que estableix per a les grans empreses una tributació mínima del 15% en l'Impost de societats, la ministra ha desvinculat totes dues coses.

"No ha de resultar estrany que puguen coincidir en el temps situacions d'actualitat amb matèries en les quals ja treballava l'executiu", ha apuntat Montero.

També et pot interessar

stats