Calviño celebra la 'rectificació' de Ferrovial respecte a la seguretat jurídica d'Espanya

La ministra d’Assumptes Econòmics ha ressaltat l'aposta pel país d'altres multinacionals estrangeres com Intel, Cisco, Microsoft o Vodafone

Imatge d'arxiu de la vicepresidenta tercera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño
Imatge d'arxiu de la vicepresidenta tercera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño / Eduardo Parra (Europa Press)

La vicepresidenta tercera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha celebrat la “rectificació” que en la seua opinió ha fet Ferrovial, després que l'empresa haja enaltit la seguretat jurídica d'Espanya, negant que el canvi de seu als Països Baixos es dega a una falta d'estabilitat en aquesta matèria.

En la roda de premsa posterior a la celebració del Consell de Ministres, la ministra ha ressaltat l'aposta per Espanya d'altres multinacionals estrangeres com Intel, Cisco, Microsoft o Vodafone, que ja han anunciat projectes mil milionaris.

Afirma que tots els indicadors evidencien la seguretat jurídica i la fortalesa de l'economia espanyola, i celebra que l'empresa haja rectificat aquestes comunicacions públiques que no es corresponen amb la realitat i que, per tant, en la seua opinió, no justifiquen “cap mena de moviment d'aquest tipus ni d'aquesta ni de cap altra empresa", ha indicat Calviño.

En la primera comunicació al mercat per a anunciar l'operació, per a justificar el trasllat de Ferrovial, assenyalava que els Països Baixos tenen un "marc jurídic estable", cosa que es va interpretar com la cerca d’una major estabilitat en aquest país, i que va aprofitar l'oposició per a atacar les polítiques fiscals.

No obstant això, l'empresa ja ha eixit al pas, assegurant que l'estabilitat jurídica espanyola "està a l'altura de les millors del món i de tots els països europeus", un comentari que ara el govern ha aplaudit.

Així mateix, Calviño ha destacat l'increment del 55% registrat l'any passat en la inversió estrangera a Espanya, fins als 30.000 milions d'euros, cosa que suposa una inversió internacional que se suma també a una nacional de rècord.

També et pot interessar

stats