La Generalitat transferirà dotze milions a Parc Sagunt per a preparar els terrenys de la gigafactoria

Altres vint milions seran per a construir una depuradora que done servei a la fàbrica de bateries, la resta del polígon industrial i altres empreses i localitats de l’entorn

Terrenys del Parc Sagunt II on s'alcarà la nova gigafactoria de bateries de Volkswagen
Terrenys del Parc Sagunt II on s'alcarà la nova gigafactoria de bateries de Volkswagen / À Punt NTC

La Generalitat transferirà dotze milions d'euros a Espais Econòmics Empresarials (EEE), l'entitat que gestiona Parc Sagunt, per a costejar part de la construcció d'infraestructures necessàries per a la preparació i proveïment dels terrenys per a la gigafactoria de Volkswagen a la capital del Camp de Morvedre.

Així ho ha comunicat en un comunicat en què també ha indicat que es destinaran altres vint milions a la construcció d'una nova estació depuradora que donarà servei tant a la gigafactoria com a la resta d'empreses adherides al polígon industrial i altres empreses i localitats de l'entorn.

D'altra banda, Parc Sagunt ha aprovat aquest dijous en el consell d'administració d'Espais Econòmics Empresarials (EEE), la licitació d'execució de les obres per a dotar al parc de noves escomeses elèctriques en mitjana tensió que proveïsquen un subministrament auxiliar provisional per al desenvolupament dels treballs a executar.

El pressupost de l'actuació és d'1.495.823,21 euros i compta amb un termini d'execució del contracte de tres mesos, segons el comunicat de la Generalitat. Es pot consultar la licitació en la Plataforma de Contractació Pública de l'Estat (PLAU).

Espais Econòmics Empresarials, empresa participada al 50% pel govern i 50% per Sepides, és l'actual propietària de diverses parcel·les del terme municipal de Sagunt de patrimoni públic. Això significa que les actuacions que s’hi duguen a terme han de permetre valorar els actius i fer-ne un adequat manteniment i ús.

Per aquest motiu, l’entitat està elaborant un projecte de transformació agronòmica que permetrà l'eliminació de riscos dins de l'àmbit i la reposició d'instal·lacions i xarxes que donaven servei a les finques contigües.

Per a executar aquest projecte i per a construir la gigafactoria de bateries elèctriques, cal una solució que proporcione subministrament elèctric a curt termini, raó que justifica l'elaboració i aprovació de la licitació del contracte d'obres de l'escomesa i la consegüent licitació de la direcció facultativa d'aquesta. 

També et pot interessar

stats