La Generalitat rep en quatre dies sol·licituds d'ajuda del sector ceràmic per valor de 30 milions

Diumenge passat el Consell va anunciar una línia de suport al sector per valor de 50 milions d'euros

Treballador d'una empresa taulellera
Treballador d'una empresa taulellera / À Punt NTC

La Generalitat ha rebut en només quatre dies sol·licituds de finançament per import de 30 milions d'euros per a la línia de suport específic al sector ceràmic anunciada diumenge passat i dotada inicialment amb 50 milions d'euros.

El seu objectiu, ha recordat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, és “garantir la liquiditat suficient en el sector davant un increment insostenible dels preus energètics i de subministraments, la qual cosa està provocant considerables tensions financeres en un sector clau per a la nostra economia en termes de contribució al PIB, generació d'ocupació i fiscalitat”.

“Estem satisfets amb l'acolliment que ha tingut la iniciativa perquè les xifres revelen que des del Consell hem dissenyat un instrument a la mesura de les seues necessitats, que naix del diàleg amb el sector i que permet a totes les empreses, amb independència de la grandària, fer front de manera temporal a les necessitats de liquiditat més urgents”, ha indicat el responsable d'Hisenda.

España ha incidit en el fet que “aquest suport financer ha de completar-se al més prompte possible amb un potent paquet d'ajudes directes per part del govern central, que garantisca al sector continuar sent competitiu enfront de companyies d'altres països que sí que han rebut importants ajudes econòmiques”.

A més de la línia de finançament específic a través de l'Institut Valencià de Finances, dotada amb 50 milions, el Consell també ha previst en els pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2023 un paquet d'ajudes directes dotat amb 60 milions d'euros. L'objectiu és completar les ajudes estatals per a augmentar la quantia el màxim, una vegada que s'aprove un nou Marc Temporal d'Ajudes d'Estat.

A través de la Línia General de l'IVF, i en el cas dels sectors vinculats al sector ceràmic, el finançament podrà aconseguir els 10 milions d'euros per a empreses de gran grandària la plantilla de la qual supere les 3.000 persones treballadores.

El conseller ha recordat que les empreses de menor grandària podran sol·licitar finançament per imports des dels 50.000 euros i tenen a la seua disposició la resta de línies de l'IVF i, especialment, la línia bonificada Reactiva, dotada amb fins a 180 milions i amb un tram no reemborsable o ajuda directa de fins al 20% de l'import del préstec.

Les ajudes s'atorguen mitjançant el procediment de concurrència competitiva atés l'ordre de presentació sol·licituds. En aquests moments, els serveis tècnics de l'IVF treballen comprovant que les sol·licituds rebudes compleixen els requisits d'elegibilitat, “amb la vista posada que els diners arriben com abans millor a les empreses”, ha apuntat el responsable de les finances de la Generalitat.

L'IVF també atorgarà finançament a altres empreses d'elevat consum energètic diferents de les taulelleres, com per exemple del sector tèxtil; que acrediten que les seues compres de gas natural i electricitat representen almenys el 3% del valor de la producció. Aquesta línia d'ajudes tindrà una dotació màxima de 10 milions d'euros.

També et pot interessar

stats