Més despesa per viatge, però menys al dia: radiografia de l’estrepitosa caiguda del turisme estranger al febrer

La Comunitat Valenciana rep quasi un 95% menys de turistes al febrer respecte de l’any passat. Els visitants es deixen una mitjana de 1.390 euros i fan estades de 14 dies. 

Platja de Benidorm, una de les localitats turístiques que més acusa el descens del turisme estranger
Platja de Benidorm, una de les localitats turístiques que més acusa el descens del turisme estranger / Europa Press
06 d'abril 2021 - 12:19

Es gasta 97 euros cada dia, la despesa total del seu viatge és de 1.390 euros i passa a la Comunitat Valenciana una mitjana de 14 dies. És el perfil del turista estranger que ha visitat el nostre territori al febrer. Es deixa més diners, un 38,8% més que al mateix mes de l’any passat, perquè allarga el viatge, però cada dia gasta vora un 14% menys que al febrer de 2020. 

Són algunes de les dades que ofereix de moviments turístics en fronteres (Frontur) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que també constata l’estrepitosa caiguda dels visitants estrangers respecte al mateix mes de l’any passat, que va ser l’últim mes complet abans de l’emergència sanitària. 

Només 28.066 turistes internacionals

El turisme internacional ha caigut un 94,7% si es compara amb el mateix mes de l’any passat. Al febrer d’enguany només 28.066 turistes internacionals han arribat al nostre territori i la Comunitat Valenciana s’ha situat com a cinquena autonomia pel que fa a la destinació dels turistes d’altres països, segons l’anàlisi de l’INE. 

La caiguda del turisme estranger és major a la Comunitat Valenciana que al conjunt d’Espanya, un 1,1% superior. El descens al conjunt de l’Estat va ser del 93,6% davant del 94,7% del nostre territori. 

Pel que fa al país de procedència, els francesos van ser els que més van visitar la Comunitat Valenciana, representen un 33% dels turistes internacionals de febrer, seguits pels ciutadans d’uns altres països europeus (9,8%). 

Respecte a la despesa turística dels estrangers, els turistes es van deixar a la Comunitat Valenciana 39 milions d’euros, que suposa un 92,6% menys que en el mateix període de l’any anterior. Atenent a la despesa per càpita, van gastar una mitjana de 1.390 euros, és a dir, un 38,8% més que al febrer de l'any anterior, ja que els viatges van ser més llargs. 

Així mateix, de l’estudi de l’Institut Nacional d’Estadística es desprén que cada ciutadà estranger que va visitar el nostre territori per turisme es va gastar una mitjana de 97 euros al dia (un 14,3% menys que un any abans).

D’acord amb la despesa turística estrangera, la Comunitat Valenciana va ser la quarta amb major pes al febrer, amb el 12,1% del total, per darrere de les Canàries (32,7%), Catalunya (16,9%) i la Comunitat de Madrid (13%).

La duració mitjana del viatge a la Comunitat Valenciana va ser de 14,3 dies, la qual cosa suposa un 61,9% més que un any abans.

La Comunitat Valenciana es va situar al febrer com la segona comunitat amb més pernoctacions, amb 407.911, si bé representen un descens anual del 91,3%, només per darrere de les Canàries, que va registrar 796.216 pernoctacions, també un 91,3% menys que l'any anterior.

Espanya va rebre al febrer 284.311 turistes internacionals, un 93,6% menys que el mateix mes de 2020 i la despesa que van fer va baixar un 93,3%, fins a 322 milions d'euros.

També et pot interessar

stats