Els hotels demanen corredors segurs entre comunitats per salvar la temporada

L’augment dels casos a Espanya i Europa fan pensar que és una mesura impossible de cara a Setmana Santa.

Imatge d'un hotel en temporada d'estiu / À Punt NTC

L’esperança del sector hoteler per aconseguir reactivar l’activitat i no perdre per complet la temporada són els corredors segurs entre comunitats que permeten l’arribada de turistes d’altres autonomies.

Aquest divendres es tancaran perimetralment totes les autonomies excepte les Balears i les Canàries, com la setmana anterior, amb motiu de la festivitat de Sant Josep. D’aquesta manera, podran arribar-hi turistes estrangers, però no de les comunitats autònomes veïnes.

Els arguments que esgrimeixen les autoritats són que es tracta de competències diferents i que en el transport aeri són obligatòries les PCR, però per carretera no, i no convencen la patronal del sector hoteler, que es planteja assumir part del cost de les proves PCR perquè ara hi ha proves que donen el resultat en 15 minuts i que el preu ha baixat molt. Segons ha explicat a À Punt Notícies la secretària general d’Hosbec, Nuria Montes, “no podem continuar tancant perímetres perquè no ens podem permetre passar una segona temporada turística en blanc”.

Per això reclamen que es comence a treballar ja en mesures que permeten reactivar el turisme nacional, encara que no sembla viable aplicar-les per a Setmana Santa, sobretot quan els casos estan creixent a Espanya, i a Europa ja comencen a entrar en una nova onada. 

Almenys això es desprén de les paraules del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha afirmat que ara mateix cal observar el ritme de vacunació i “mantindre el principi de prudència i responsabilitat, i esperar a una conjuntura on siga possible la recuperació”.

Així, de moment, sembla que l’única esperança per al sector són els viatges dins del País Valencià, un turisme de proximitat que es promou amb els bons Viatgem de la Generalitat però que, segons Hosbec, no es prou per a reactivar el sector aquesta temporada. 

També et pot interessar

stats