Consens per a tancar la mobilitat per Sant Josep i Setmana Santa, amb el rebuig de Madrid

La mesura, aprovada en el consell interterritorial, ha comptat amb el vot en contra de Madrid, que ha dit que durà endavant les mesures que crega oportunes.

Un agent de la Policia Nacional participa en un dels controls establerts a València en l'últim cap de setmana de tancament perimetral / Manuel Bruque (EFE)
Un agent de la Policia Nacional participa en un dels controls establits a València en l'últim cap de setmana de tancament perimetral / Manuel Bruque (EFE) / Manuel Bruque (Efe)

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres de vesprada en el consell interterritorial el tancament perimetral durant el pont de Sant Josep i del 26 de març al 9 d'abril, període de Setmana Santa. Aquesta mesura havia sigut votada a favor per la majoria de les comunitats autònomes, excepte Madrid o les Canàries, i també la defenia el Ministeri de Sanitat. El tancament perimetral no afectarà les Canàries i les Balears. L’acord sobre el tancament perimetral sols ha comptat amb el vot en contra de Madrid.

Durant la reunió d’aquest dimecres del consell interterritorial de sanitat també s’ha acordat limitar les reunions a quatre persones als espais públics tancats i a sis als espais públics oberts. Als espais privats, les reunions es limiten als convivents. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat també que la limitació de la mobilitat en horari nocturn serà com a màxim entre les 23 hores i les 6 del matí.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat que l'acord del Consell "convida a la prudència davant les pròximes festivitats de Sant Josep i Pasqua. La consellera ha afegit que "aquesta coordinació era necessària i ara, cada comunitat, decidirà sobre aquesta base si adopta mesures més restrictives o aplica les aprovades".

I el conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha assegurat que la comunitat no tancarà perimetralment ni en el pont de Sant Josep ni per Setmana Santa. Sobre aquestes declaracions, Darias ha recordat que l’acord és d’obligat compliment.

El govern de Catalunya també ha defés una altra vegada la necessitat que es puga aplicar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 55 anys, davant el que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, segons la Generalitat, ha respost que el tema s'estudiarà en la ponència de vacunes i en la comissió de salut pública.

La comissió de salut pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, es reunirà aquest divendres per tornar a valorar si s'administra la vacuna d'AstraZeneca a les persones d'entre 55 i 65 anys, segons han informat fonts presents en la reunió d'aquest dimecres del consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut (Cisns). La mesura seguiria a les que s'estan establint en alguns països europeus després dels últims estudis que avalen el seu ús en persones de més edat.

També et pot interessar

stats