El Ministeri de Sanitat proposa tancar totes les autonomies en el pont de Sant Josep i el de Setmana Santa

El Consell Interterritorial de Sanitat es reuneix aquest dimecres per a estudiar aquesta proposta.

Controls en els accessos a la Comunitat Valenciana per l'A-3
Controls en els accessos a la Comunitat Valenciana per l'A-3 / EFE
À Punt NTC
09 de març 2021 - 17:44

El Ministeri de Sanitat proposa a les comunitats autònomes tancar perimetralment del 17 al 21 de març de 2021 en aquells territoris en els quals siga festiu el 19 de març pel pont de Sant Josep (com a la Comunitat Valenciana), i del 26 de març al 9 d'abril, període de Setmana Santa. El govern central i les comunitats autònomes van acordar la setmana passada que aquest dimecres tractarien de tancar un acord en el Consell Interterritorial de Sanitat sobre aquest nou període festiu.

Així s'estableix en l'esborrany que el Ministeri de Sanitat ho presentarà aquest dimecres a les comunitats durant el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS). S'exclouen d'aquesta limitació les Canàries i les Balears. Cal recordar que la major part de les autonomies s’ha pronunciat a favor de tancar perimetralment durant la Setmana Santa per evitar un nou repunt de contagis, després d’una tercera onada encara en remissió. Sols Madrid pretén pendre una mesura diferent.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, fa uns dies va fer una crida a la prudència i a la unitat d'acció autonòmica. En una entrevista a la Cadena SER, Puig ha defés la posició del Consell de mantindre les mesures restrictives de moment, durant els diferents períodes festius, com les Falles o la Madgalena, i també durant la Setmana Santa. “Nosaltres volem que les persones, els madrilenys que tenen un gran afecte per la Comunitat Valenciana, puguen vindre com més prompte millor. Però per Setmana Santa no és oportú. Estic convençut que a l'estiu podrem trobar-nos”, va assegurar la setmana passada.

A més, el departament que dirigeix Carolina Darias proposa limitar durant aquests dies la mobilitat nocturna de les 23:00 a les 6:00 hores i les reunions, a un màxim de quatre persones en espais públics tancats i sis en oberts, llevat que es tracte de convivents. En espais privats les reunions es limitaran a convivents.

També et pot interessar

stats