Darias busca el consens sobre les restriccions de Setmana Santa

La ministra de Sanitat assenyala que serà de compliment obligat.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aquest dimecres
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aquest dimecres / Zipi (EFE)

El govern central i les comunitats autònomes no han arribat aquest dimecres a un acord sobre les mesures restrictives per a Setmana Santa. Així ho ha dit la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Darias també ha informat que demà la comissió de salut pública farà una proposta d'accions coordinades que es presentarà en el pròxim Consell Interterritorial.

Malgrat això, la ministra ha insistit que entre les comunitats autònomes hi ha “prou consens, més del que ens imaginem”. També ha avançat que les mesures tindran a veure amb la limitació de la mobilitat i previsiblement amb la reducció de contactes socials, per tal d’“evitar la propagació del virus”. En aquest sentit ha reclamat un consens sobre la mobilitat.

D'obligat compliment

Preguntada per les comunitats autònomes que han manifestat l'interés a no tancar-se perimetralment (una de les mesures que suposadament es proposaran demà), com la Comunitat de Madrid, Carolina Darias ha expressat que l’objectiu és tindre una actuació “coordinada, homogènia i que s’aplique en tot el territori espanyol”. “La idea és que això s’aprove en el si del Consell Interterritorial, amb la qual cosa seria d’obligat compliment. No obstant això, el fi és que s’aprove per unanimitat”, ha afegit.

La vacunació de les infantes als Emirats Àrabs Units

A la ministra de Sanitat també li han preguntat per la vacunació de les infantes als Emirats Àrabs Units durant una visita a son pare, Joan Carles I. No obstant això, Darias no ha volgut entrar a valorar l'actuació. “Em quede amb l’exemplaritat de ses majestats, que, com la immensa majoria, ens vacunarem quan ens toque i amb la vacuna que ens toque”, ha assenyalat.

També et pot interessar

stats