Puig: “Volem que els madrilenys puguen vindre com més prompte millor. Però no per Setmana Santa"

El president de la Generalitat remarca que ara és moment de “consolidar” la millora de la situació i que cal fer un esforç conjunt.

Puig: “Volem que els madrilenys puguen vindre com més prompte millor. Però no per Setmana Santa"
Puig: “Volem que els madrilenys puguen vindre com més prompte millor. Però no per Setmana Santa"

El president de la Generalitat ha fet una crida a la prudència i a la unitat d'acció autonòmica. En una entrevista a la Cadena SER, Puig ha defés la postura del Consell de mantindre les mesures restrictives de moment, durant els diferents períodes festius, com les Falles o la Madgalena, i també durant la Setmana Santa. En referència a aquesta última i davant la discrepància d'opinions entre comunitats, com la Valenciana o la de Madrid (que preten reobrir perimetralment), Puig ha deixat clar que encara no és el moment. “Nosaltres volem que les persones, els madrilenys que tenen un gran afecte per la Comunitat Valenciana, puguen vindre com més prompte millor. Però per Setmana Santa no és oportú. Estic convençut que a l'estiu podrem trobar-nos”, ha asseverat. “És moment de consolidar una bona situació que encara no és tan bona com necessitem”, ha destacat.

El president valencià és optimista sobre un futur acord entre les autonomies i el govern espanyol de cara a les vacances de Setmana Santa. I ha fet una crida a la unitat. “Cal fer un full de ruta comú sense confrontació. Estem tots molt cansats i no estem per a generar més problemes a la ciutadania”, ha remarcat. Puig ha recordat que hem viscut una tercera onada “increïblement dura” i que cal extremar la prudència per a evitar que la situació es torne a repetir.

I en relació amb els periodes lectius de festes, enguany no previstes, com les Falles o la Magdalena, Puig ha deixat clar que si no hi ha festes, totes les qüestions relacionades amb aquestes “també haurien de desaparéixer”. “Es tracta de generar una atmosfera de no festa. Hem de generar un espai de no festes més enllà que cada col·lectiu té els seus drets laborals, que sempre cal respectar”, ha ampliat.

També et pot interessar

stats