Ford deixarà de fabricar a Almussafes el model Mondeo al març i el Transit a final d'any

A final de 2024 també està previst que deixen de produir-se els models Galaxy i S-Max

La Ford a Almussafes
La Ford a Almussafes

La planta valenciana de Ford viu un any de canvis. La factoria d'Almussafes (Ribera Baixa) deixarà de fabricar el model Mondeo per al mercat europeu en acabar març i a final d'any ocorrerà el mateix amb el model Transit.

Aquests canvis, ja previstos, però que podrien modificar-se, continuaran amb els models Galaxy i S-Max, que es fabricaran fins al març de 2024. A partir d'aquest moment, la factoria d'Almussafes es quedaria amb la producció d'un sol model, el Kuga, que actualment representa la meitat de tot el que fabrica.

En tot cas, la planta valenciana està en compàs d'espera. La multinacional de Detroit anunciarà el mes de juny l'assignació dels nous models de cotxes elèctrics. I la planta valenciana competeix en l'alemanya de Saarlouis com a receptora de les adjudicacions. Una competició en la qual les dues plantes hagueren de pactar, durant el mes de febrer, una proposta de condicions amb la direcció europea. L'acord que va pactar UGT, sindicat majoritari a Almussafes, amb la direcció de Ford Europa a Colònia va rebre el suport del 75% de la plantilla. Ford dona treball de forma directa a més de 6.000 treballadors a la planta valenciana.

De moment, la multinacional nord-americana va anunciar, el 14 de març, la fabricació de set nous vehicles elèctrics entre turismes i vehicles comercials a Colònia (Alemanya) i a Craiova (Romania).

També et pot interessar

stats