El 75% de la plantilla de Ford Almussafes dona suport al pla d’ajust que proposa la UGT

El comité d’empresa analitza aquest dilluns el resultat de la consulta telemàtica, en la qual s’han pronunciat més de 4.000 treballadors

Planta de Ford a Almussafes
Planta de producció de Ford a Almussafes / À Punt NTC

El Comité d'Empresa de Ford Almussafes analitza aquest dilluns el resultat de la consulta telemàtica a la plantilla sobre el pla de reestructuració que planteja la multinacional i que fa que dues plantes, la de la Ribera Baixa i l’alemanya de Saarlouis, es disputen l’adjudicació dels models elèctrics. Segons la UGT, el sindicat majoritari en la fàbrica d’Almussafes, el 75% de la plantilla ha dit "sí" a aquest pla d'ajust.

Cal recordar que l'acord que proposa la UGT a la comissió negociadora contempla l’ampliació de la jornada laboral diària, inclou la possibilitat de fins a 18 dissabtes de treball i preveu la creació d'un minitorn de nit flexible, així com increments salarials anuals desvinculats de l'IPC fins al 2025.

Amb aquest plantejament, més del 70% del personal de la planta d’Almussafes —un total de 4.193 empleats— ha participat en la consulta telemàtica, segons el sindicat que l'ha convocada, i d’aquests votants, el 74,95% ha donat suport al pla de mesures. En la votació, 3.143 treballadors han fet costat al preacord (el 74,95%) i 948 (el 22,61%) l'han rebutjat, mentre que 102 (el 2,44%) s'hi han abstingut.

La consulta va tindre lloc entre dimecres i divendres, i segons el resultat anticipat per la UGT, s'hauria aconseguit l'objectiu de projectar una imatge d'unitat al voltant de l'acord.

Una vegada conclosa la consulta, aquest dilluns de matí, el comité d'empresa de la Ford d'Almussafes estudiarà el resultat de la votació. Els sindicats minoritaris, per la seua banda, han anunciat que tornaran a demanar una consulta vinculant que garantisca una campanya explicativa, és a dir, que treballadors i treballadores puguen escoltar els arguments a favor i en contra del pla d'ajust abans de decidir el seu vot.

També et pot interessar

stats