Ford anuncia la fabricació de 7 nous vehicles elèctrics a Alemanya i Romania

Invertirà 1.800 milions d'euros en aquests models fins al 2024 i no diu res de la factoria d'Almussafes en plena batalla per la supervivència econòmica. 

Ampliació prevista per Ford a la planta de Craiova (Romania)
Ampliació prevista per Ford a la planta de Craiova (Romania) / Ford

Ford Europa ha anunciat la fabricació de 7 nous vehicles elèctrics entre turismes i vehicles comercials a Colònia (Alemanya) i a Craiova (Romania). Segons ha informat, llançarà aquests models fins al 2024 i hi invertirà 1.800 milions d'euros, sense dir res de la factoria d'Almussafes en plena batalla per la supervivència econòmica.

El fabricant automobilístic nord-americà invertirà 1.800 milions d'euros a la fàbrica de Domstand, a Colònia, on vol produir 1,2 milions d'unitats d'aquests dos models en els pròxims sis anys.

El primer model de Colònia serà un crossover mitjà de cinc places amb una autonomia de 500 quilòmetres, que començarà a produir en 2023. El segon model serà un crossover esportiu i començarà a produir-se en 2024. La inversió a Colònia inclou una factoria de muntatge de bateries que començarà a funcionar en 2024.

Ford utilitzarà la plataforma MEB de Volkswagen

Ford planeja produir models elèctrics per al mercat europeu basats en la plataforma Modular Electric Toolkit (MEB) del grup Volkswagen, esperant duplicar el seu volum previst amb aquesta plataforma en un termini de sis anys.

El primer model de Ford que utilitzarà la plataforma MEB serà un crossover totalment elèctric que s'espera que isca de la cadena de muntatge del centre d'electrificació de Ford a Colònia a partir de 2023.

Nous vehicles elèctrics a Romania

A més, Ford produirà una versió elèctrica del Puma, el model més venut a Europa, a Craiova (Romania) a partir de 2024.

Així mateix, també produirà en aquesta fàbrica a partir de 2023 les furgonetes Transit Courier i Tourneo Courier en les versions elèctriques a partir de 2024.

Fàbrica de bateries a Turquia

També ha signat un memoràndum d'entesa no vinculant amb SK On Co i Koç Holding per a crear una de les majors fàbriques de bateries per a vehicles comercials d'Europa a Turquia.

La societat de risc compartit estarà situada prop d'Ankara i produirà bateries de níquel a mitjan dècada amb una capacitat anual entre 30 i 45 gigawats per hora.

Ford Almussafes canvia el calendari de l'ERTO

Per la seua banda, la direcció de Ford Almussafes ha modificat de nou el calendari de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) perquè "continua la inestabilitat de subministrament de components i semiconductors", alguna cosa que agreuja la guerra d'Ucraïna i la vaga de transportistes.

També et pot interessar

stats