Ford convoca els sindicats aquest dimarts en una reunió de la comissió consultiva de l'ERTO

L'empresa i els representants dels treballadors tenen previst reunir-se a les 14:00 hores per a abordar el programa de producció de la factoria valenciana

Imatge d'arxiu de la fàbrica de Ford a Almussafes
Imatge d'arxiu de la fàbrica de Ford a Almussafes / Jorge Gil (Europa Press)

La direcció de la fàbrica de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) ha convocat aquest dimarts als sindicats de la planta a una reunió de la Comissió Consultiva de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). L'empresa i els representants dels treballadors tenen previst reunir-se a les 14:00 hores per a abordar el programa de producció de la factoria valenciana, segons ha informat en un comunicat el sindicat majoritari UGT.

La factoria té en vigor un ERTO que s'ha estés fins al 19 d'abril pel fet que el Kuga no augmentarà la seua producció per problemes de proveïdors i la furgoneta Transit que deixà de produir-se aquest dilluns, dos dies abans del previst. A més, la direcció de Ford va traslladar la setmana passada a UGT que necessita temps per a poder concretar els volums i data de fabricació del nou vehicle que produirà la planta, així com la plantilla que es requerirà. Per aquesta raó, els representants dels treballadors han assenyalat que "la primera alternativa no pot ser una altra que negociar un nou ERTO temporal" per a protegir a la plantilla durant dos mesos, el temps en el qual calculen que podran comptar amb més informació.

D'antuvi, l'ERTO en vigor a la fàbrica afecta un màxim de 700 persones al dia de les plantes de vehicles. Es va acordar al febrer fins al 28 de març —i després va ser prorrogat— per a adaptar-se a les baixades de producció en la factoria. Contempla parades en el torn de vesprada de les plantes de vehicles i motors. Les condicions econòmiques d'aquest expedient són les mateixes que en els ERTO anteriors: 80% del salari real i 100% de pagues extres, gratificació especial, vacances, i antiguitat. La fàbrica valenciana porta encadenant diferents ERTO diversos anys.

Temps d'espera

La direcció de Ford va triar en juny del 2022 a la planta valenciana per a fabricar la nova generació de vehicles elèctrics per al mercat europeu. Una decisió que inicialment estava previst que s'iniciara el 2025, però que després de diversos retards encara no té data.

Davant la incertesa, la direcció mundial de la companyia es va comprometre a finals de març a assignar a la fàbrica d'Almussafes la producció d'un vehicle de passatgers, sense concretar-ne més detalls —híbrid o elèctric—, amb el qual la factoria "mantindrà càrrega de faena suficient". En tot cas, la multinacional no ha donat encara més detalls d'aquesta intenció.

També et pot interessar

stats