La planta de Ford Almussafes s'acomiada de la furgoneta Transit

Aquesta setmana l'empresa començarà a negociar un nou ERTO amb el comité d'empresa per a adequar la plantilla a la càrrega de treball

Fabricació d'una furgoneta Ford Trànsit
Fabricació d'una furgoneta Ford Transit / Ford

La producció de la furgoneta Transit, a partir d'aquest dilluns en la planta valenciana de Ford, cessa la fabricació de l'última unitat, en una setmana en la qual es començarà a negociar un nou ERTO per a adequar la plantilla a la càrrega de treball.

Encara que estava anunciat la parada de la Transit per a dimecres 17, s'ha produït un avançament de dos dies a causa de l'augment de la producció, davant la baixada del model Kuga pel llançament de l'híbrid.

Amb l'eixida de la Transit de la planta d'Almussafes, aquesta es queda amb un únic model, el Kuga, que produirà en tres versions (combustible, híbrid i híbrid endollable). La quarta setmana d'aquest mes (el dia 22) el Kuga arribarà a la producció més gran, amb 730 unitats diàries fabricades.

Es tracta d'un model de Ford que fa quatre anys consecutius que és el de més producció en aquesta planta, i aquest 2024 es queda com a única línia de fabricació per a una plantilla de 4.600 empleats que ja va minvar l'any passat, fins a l'arribada del nou model de passatgers multienergia anunciat per la multinacional.

En l'últim quinquenni ha conviscut a Almussafes, a més d'amb la furgoneta Transit (que ja va concloure la part americana a la fi del 2023), amb el Mondeo (va acabar el 2022), i S-Max i Galaxy, que van deixar de fabricar-se l'abril del 2023.

Ajustos en un nou ERTO

En aquesta situació caldrà negociar un nou expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) d'aproximadament dos mesos o dos mesos i mig, que ja començarà a negociar-se la setmana que ve, coincidint amb la finalitat del vigent, que conclou el 19 d'abril i afecta tota la plantilla.

Aquest ajust haurà d'implicar, segons UGT, a diferents administracions i governs amb la finalitat d'activar arribat el moment el mecanisme xarxa de flexibilitat i estabilització de l'ocupació.

D'altra banda, l'expedient de regulació temporal d'ocupació, que va començar el 13 de febrer i finalitza el 19 d'abril, ha afectat entre 500 i 700 treballadors cada dia.

També et pot interessar

stats