Les empreses de l’energia neguen el risc de "bambolla" de les fotovoltaiques i defensen un sistema "més sostenible i gestionable"

Avaesen adverteix que el fet que es presenten diversos projectes per a un mateix municipi no implica que tots s’hagen d’aprovar

Detall de la part posterior d'una placa d'energia fotovoltaica
Detall de la part posterior d'una placa d'energia fotovoltaica / À Punt NTC

“No hi ha risc de bambolla”. Així ho veu l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (Avaesen), que justifica la necessitat d’implantar les plantes d’energia fotovoltaiques en “una situació d’absoluta emergència climàtica i energètica” que, des del seu punt de vista, requereix “reconvertir la matriu energètica en un sistema més sostenible i gestionable”.

És la postura que defensava aquest dimarts, en Les notícies del matí, Marcos Lacruz, president d’Avaesen, qui ha negat que hi haja un excés de projectes d’aprofitament de l’energia solar. “Cal fer un desplegament massiu de renovables”, advertia, encara que matisava que el fet que es presenten diversos projectes de fotovoltaiques en un mateix municipi no significa que tots tiren avant.

Al seu parer, s'estudiarà cas per cas i només prosperaran els projectes que complisquen els requisits. “Quan a algú li diuen que al seu poble s’analitzen deu plantes fotovoltaiques no vol dir que les deu s’hagen de fer. L’efecte d’acumulació és sobre el paper, s’estudiaran i després la tramitació dirà quins projectes prevalen i quins no”, argumentava el representant d’Avaesen en Les notícies del matí.

En aquest sentit, recordava l’embús que està provocant la Generalitat pel bloqueig de la tramitació de projectes de plaques fotovoltaiques. “Des de fa més de dos anys estem tramitant projectes, amb un avanç desolador”, indicava.

No obstant això, Avaesen s’ha reunit amb la nova consellera d’Emergència Climàtica, Isaura Navarro, la qual li ha manifestat la intenció de continuar tramitant-los, com estava previst.

Per tant, Lacruz confia que el programa polític de Compromís no pose fre a les peticions per a instal·lar plantes d’energia solar que ja estan en tramitació. “La consellera ens va assegurar que els expedients que ja s’havien presentat no estaven qüestionats”, ha assenyalat. 

També et pot interessar

stats