UGT assegura que la reunió sobre el futur d'Almussafes amb la direcció mundial de Ford ha sigut "positiva i constructiva"

El sindicat majoritari a la factoria valenciana anuncia que demà emetran un comunicat conjunt amb el comité d'empresa europeu i amb la direcció europea

Interior de la planta de vehicles de Ford a Almussafes, en una imatge d'arxiu
Interior de la planta de vehicles de Ford a Almussafes, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de març 2024 - 06:30 Actualitzat: 27 de març 2024 - 19:32

UGT ha defensat en un breu comunicat que la reunió ha sigut "positiva i constructiva", però ha evitat entrar en detalls. El sindicat es pronunciarà demà dijous, quan es farà un comunicat conjunt "del comité d'empresa europeu, així com per part de Ford Europa".

Aquest dimecres era un dia clau per a aclarir el futur de la factoria de Ford a Almussafes. La direcció mundial i europea de Ford s'ha reunit a Dunton (Anglaterra) amb representants sindicals europeus, entre ells el president del comitè de la planta d'Almussafes (Ribera Baixa), Carlos Faubel (UGT), en la qual s'esperava que la multinacional comunicara els plans per a la factoria. En la reunió ha participat el president global de la multinacional, Jim Farley, i UGT esperava rebre més informació sobre com ha de garantir la companyia la càrrega de treball en la factoria valenciana, les alternatives en les quals està treballant i les inversions previstes per a l'electrificació.

La d'aquest dimecres ha sigut la reunió a més alt nivell però no la primera en què es tracta d'aclarir els plans de la multinacional per a la planta valenciana. El passat febrer, el sindicat ja es va reunir amb el vicepresident de Ford Europa, Kieran Caghill. L'executiu va traslladar a UGT que la companyia "està treballant en una alternativa per a solucionar el problema" que s'ha originat en la factoria, per la incertesa que genera el cotxe elèctric en l'actualitat. "En paraules del vicepresident europeu de Ford, el problema està en vies de solucionar-se", van assenyalar aleshores des del sindicat.

L'empresa també es va comprometre a aportar "més dades sobre aquest tema" en la reunió que té lloc aquest dimecres.

En juny de 2002, la direcció de Ford va triar la factoria d'Almussafes per a desenvolupar a Europa els models nous de vehicles elèctrics a partir de 2025. Però aquesta decisió no s'ha concretat i la incertesa creix a la factoria amb el pas dels mesos.

La multinacional comunica beneficis el 2023

Poc després de la reunió, la multinacional ha donat el resultat econòmic del 2023 i les previsions per a enguany. Així, durant l'any passat la multinacional automobilística va registrar uns beneficis nets de 4.347 milions de dòlars (4.017 milions d'euros al canvi actual) enfront de les pèrdues de 2.152 milions de dòlars (1.988 milions d'euros) que es va anotar el 2022. A més, la xifra de negoci de l'any passat va ser de 176.191 milions de dòlars (162.841 milions d'euros), un 11,4% més.

El grup també ha confirmat les seues previsions financeres per a l'any en curs, en el qual espera aconseguir un benefici operatiu ajustat d'entre els 10.000 i els 12.000 milions de dòlars (entre 9.241 i 11.089 milions d'euros).

També et pot interessar

stats