El futur de Ford Almussafes s'aclarirà a la primavera

L'última setmana de març serà clau en les negociacions sobre el futur de l'empresa d'automòbils, segons UGT-Ford.

El futur de Ford Almussafes s\'aclarirà a la primavera
El futur de Ford Almussafes s'aclarirà a la primavera

L'última setmana de març serà clau en les negociacions sobre el futur de Ford a Almussafes, segons ha comunicat hui UGT-Ford després de l'assemblea de delegats del sindicat celebrada aquest matí. Un acte a què han acudit quasi mil treballadors i on el sindicat ha presentat la seua llista de candidats per a les eleccions sindicals de final de febrer, aprovada per unanimitat.    

El secretari general d'UGT-Ford, Carlos Faubel, ha explicat: "Són molts els reptes de redisseny i de transformació a què s'enfronta no només la fàbrica de Ford d’Almussafes sinó tot el sector en general". Tot i això, a l'hora de donar una xifra concreta sobre els possibles treballadors afectats per les retallades que Ford aplicarà a Espanya, Faubel ha demanat calma i prudència. "Ara mateix això seria jugar a les travesses, aventurar-se i pecar d'imprudents. Allò que puga passar no ho sabem encara". 

Recorda que Ford Europa va prendre una decisió a Colònia fa dos dies que "a la manera espanyola, diríem que es un període de consulta", explica. La companyia va anunciar que vol retallar costos per un valor de milers de milions d'euros. Han començat primer a Alemanya i Anglaterra. "Veurem com evolucionen en aquests països les retallades i veurem quines decisions es prenen respecte de l'empresa d'Almussafes, i també el marge que tenim de negociació", aclareix Faubel, qui diu que la pròxima data clau en les negociacions entre els treballadors i l’empresa serà a la primavera. 

També et pot interessar

stats