Comença l'atenció presencial de la campanya de la renda

Les declaracions per internet van començar l'11 d'abril i el 5 de maig es va obrir el termini per a fer-les per telèfon. El termini s'acaba el 30 de juny

Oficina presencial per a presentar la declaració de la renda
Oficina per a presentar la declaració de la renda / Arxiu

El termini per a presentar la declaració d'IRPF de 2022 de manera presencial en les oficines de l'Agència Tributària arranca aquest dijous i s'estendrà, igual que per a la resta de canals, fins al 30 de juny, segons el calendari de l'Agència.

La confecció presencial de declaracions es realitza únicament amb cita prèvia, que es pot sol·licitar per internet o per telèfon. Està restringida a contribuents que complisquen determinats requisits, com ara que les rendes del treball no superen els 65.000 euros i les rendes del capital no superen els 15.000 euros.

La presentació de declaracions en oficines ha anat perdent pes en els últims anys, ja que la majoria de contribuents opta per fer-ho per internet (més del 92% en la campanya de 2021). Entre els qui requereixen d'una atenció personalitzada, ha anat consolidant-se l'opció de confeccionar la liquidació per telèfon a través del programa Li Telefonem.

La campanya de la renda va començar el passat 11 d'abril per a la presentació de declaracions per internet, tant a través del programa Renta Web com de l'aplicació mòbil de l'Agència, i el 5 de maig es va obrir el termini per a fer-la per telèfon.

Des de l'inici de la campanya s'han presentat més d'11 milions de declaracions, la majoria (més de 8 milions), amb sol·licitud de devolució, de les quals s'han pagat les quantitats corresponents a més de 6 milions de contribuents, per import de 4.000 milions d'euros.

El termini per a presentar la declaració finalitza en tots els canals -telemàtic, telefònic o presencial- el pròxim 30 de juny, encara que els contribuents que vulguen domiciliar el resultat a ingressar hauran de fer-ho abans del 27 de juny. 

També et pot interessar

stats