El 70% de les declaracions de la renda que es fan en pobles de menys de 20.000 habitants ix a tornar

Els contribuents que presenten l'IRPF en aquests municipis suposen vora el 30% del total 

Imatge d’arxiu del logotip de l'Agència Tributària en una mampara
Imatge d’arxiu del logotip de l'Agència Tributària en una mampara / Europa Press

El 70% de les declaracions de la renda que es presenten en localitats de menys de 20.000 habitants a Espanya ixen a tornar, mentre que en la resta de municipis amb major nombre de residents la xifra descendeix al 60%, segons les dades dels Tècnics d'Hisenda, Gestha, fetes públiques aquest dimecres. Les persones que presenten l'IRPF als municipis més menuts suposen quasi el 30% del total a Espanya.

En aquest alt volum de declaracions a tornar tenen un important paper les deduccions que algunes comunitats autònomes apliquen per a, entre altres objectius, lluitar contra la despoblació, i que alguns ciutadans desconeixen. Igualment, molts veïns i veïnes al món rural amb baixos ingressos descarten fer la declaració d'IRPF perquè no tenen l'obligació de fer-la i desconeixen que, si realitzen el tràmit, els ix a tornar.

Tal com detalla l’informe, el perfil del declarant mitjà en aquestes localitats és molt diferent del de l'urbà. Existeixen 888.361 persones que declaren ser titulars d'activitats agropecuàries. D'elles, el 61,8% són homes i el 62,7% té més de 55 anys. Per contra, només el 6,2% té menys de 35 anys, la qual cosa mostra la falta de relleu generacional en aquest sector.

També et pot interessar

stats