Cevisama manté el calendari programat del 13 al 17 de juny a Fira València

Els empresaris del taulell havien demanat que s'ajornara per l'escalada dels preus de l'energia, però els organitzadors han decidit mantindre la fira més important de l'any

Clients a Cevisama a Fira València en una imatge d'arxiu
Clients a Cevisama a Fira València en una imatge d'arxiu / Cevisama

Els organitzadors de Cevisama han decidit aquest dimecres mantindre el calendari programat i, per tant, el certament del taulell es farà a Fira València del 13 al 17 de juny.

Els empresaris del sector del taulell de la província de Castelló havien demanat que s'ajornara per l'escalada dels preus de l'energia que està afectant-los molt negativament des de l'any passat i que s'ha agreujat amb la guerra a Ucraïna.

No obstant això, els organitzadors han decidit mantindre la cita, perquè Cevisama és la fira més important de l'any per a Fira València i una de les més rellevants a escala internacional per al sector ceràmic.

Cal recordar que Cevisama es va celebrar per última vegada el 2020, ja que l'any passat es va cancel·lar per la pandèmia.

Mentrestant a les comarques del nord les taulelleres han començat a aplicar una "taxa energètica" de recàrrec per l'alça del preu del gas. Així, fabricants com Pamesa o Cifre la repercutiran de manera temporal i excepcional des de l'1 d'abril per a garantir la viabilitat del negoci.

Precisament per a pal·liar aquesta situació límit, el govern valencià plantejarà una nova línia de crèdits destinada a empreses amb una alta despesa en energia, com és el cas de les taulelleres.

Des del Parlament Europeu l'alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, ha demanat a la ciutadania dels 27 països membres que abaixe la calefacció i consumisca menys gas.

També et pot interessar

stats