Cevisama cancel·la l'edició de 2022 per la crisi energètica i de materials que ha intensificat la guerra d'Ucraïna

El certamen comunica que la principal fira del recinte es trasllada inicialment a principis de 2023

Clients arribant a Cevisama a Fira València en una imatge d'arxiu
Clients arribant a Cevisama a Fira València en una imatge d'arxiu / Cevisama

Cevisama no podrà celebrar-se enguany. Encara que a principis de març l'organització del principal certamen dels que organitza Fira València va decidir mantindre la cita (prevista del 13 al 17 de juny), aquest dijous s'ha comunicat que l'edició no tindrà lloc.

Els empresaris del sector del taulell de la província de Castelló havien demanat que s'ajornara per l'escalada dels preus de l'energia, que està afectant-los molt negativament des de l'any passat i que s'ha agreujat amb la guerra a Ucraïna. Aquest dijous, Cevisama ha comunicat que a causa del fort impacte que la crisi energètica i de matèries primeres està tenint sobre les empreses del sector ceràmic, cal ajornar la fira. El sector no viu un bon moment i la situació internacional està impactant amb força en el cost de la producció i també en la mà d'obra.

La data habitual de Cevisama és el mes de febrer. Però enguany, el certamen ja s'havia ajornat pel repunt de contagis que es vivia a principis d'any. I el 2021 la fira no es va celebrar per la pandèmia.

Del 27 de febrer al 3 de març

Cevisama ha emés un comunicat en què ha informat que la pròxima edició està prevista del 27 de febrer al 3 de març del 2023.

"La guerra ha empitjorat la crisi energètica que estan patint les empreses ceràmiques des de mitjan any passat. De fet, l'esclat del conflicte bèl·lic ha provocat una escalada insostenible dels preus del gas i el sector, una indústria intensiva en gas, s'enfronta ja a aturades de producció i ajustos laborals en forma de regulacions temporals d'ocupació (ERTO)", argumenta l'organització.

Cevisama lamenta una decisió que es pren malgrat que el preregistre de visitants era un 25% superior al d'edicions anteriors. "Lamentem els problemes que aquest nou ajornament pot causar, però estem parlant d'una situació d'emergència i sobrevinguda que no ens permet organitzar el gran retrobament que tant anhelem. No podem celebrar un Cevisama de mínims. I no podem, ni volem, defraudar els visitants professionals que rebem cada any de tot el món", ha defensat Carmen Álvarez, directora de Cevisama.

En fer-se pública la decisió, la patronal ceràmica Ascer ha dit públicament que "respecta i acata" la cancel·lació.

Ascer, que forma part del comité organitzador d'aquesta fira, ha dit que, en tot cas, continuarà treballant per a facilitar la promoció exterior de les empreses del sector, mitjançant fires, seminaris o missions comercials.

També et pot interessar

stats