La Cambra de Comerç convoca la primera protesta contra la discriminació pressupostària d'Alacant

Els empresaris denuncien que les inversions en els comptes generals a les comarques del sud s'enfonsen més del 70% des de 2008

D'esquerra a dreta, Ignacio Amirola, Salvador Navarro, Carlos Baño i Joaquín Pérez, representants d'empresaris i organitzacions econòmiques d'Alacant.
D'esquerra a dreta, Ignacio Amirola, Salvador Navarro, Carlos Baño i Joaquín Pérez, representants d'empresaris i organitzacions econòmiques d'Alacant.

La Cambra de Comerç d'Alacant ha convocat aquest dijous de vesprada una concentració en la plaça de la Montañeta, enfront de la seu de la Subdelegació del Govern a la ciutat, per a protestar pel "maltractament" que pateixen les comarques del sud en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2023.

En la concentració, l'entitat també exigirà les inversions necessàries perquè aquest territori continue creixent. La Cambra de Comerç havia anunciat inicialment la protesta per al passat 27 d'octubre, però finalment es concretarà aquest dijous. El president de la Cambra de Comerç d'Alacant, Carlos Baño, i el president de la CEV Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, van reiterar aquest dimecres que és important acudir tant a la mobilització d'aquest dijous com a la prevista per al dia 18, convocada en aquest cas per sindicats, forces polítiques i la Plataforma per un Finançament Just.

Aquesta mateixa setmana, Baño va apuntar que és "públic i notori el malestar i la preocupació que han generat —tant en el teixit productiu com en l'àmbit social–, que la província d'Alacant, la cinquena que més aporta al PIB nacional siga l'última en inversió per habitant en els PGE, 200 euros per davall de la mitjana espanyola, i que en termes absoluts reba menys d'un terç del que li correspondria per població".

Baño ha advocat per una resposta "des de la unitat de tota la societat civil" i per això conviden a la protesta totes les organitzacions, sindicats i partits polítics que formen la Plataforma per un Finançament Just perquè "estem convençuts que comparteixen amb nosaltres aquesta preocupació i la necessitat d'un millor tractament a la província en els pressupostos generals de l'Estat per a 2023".

A la cita assisteix el PP per a donar suport a l'empresariat, però no els partits del Botànic, a pesar que el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut reiterades ocasions que els pressupostos generals espanyols per a 2023 no són "satisfactoris" per a Alacant

També et pot interessar

stats