El Consell destinarà a Alacant la meitat de la inversió en infraestructures

La Generalitat busca compensar així l’infrafinançament de les comarques del sud en els pressupostos generals de l’Estat

Vies ferroviàries en el litoral d'Alacant
Vies ferroviàries en el litoral d'Alacant / À Punt NTC

La conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat dedicarà pràcticament la meitat de l'assignació en els pressupostos per al 2023, que s'aprovaran aquest dilluns, a les comarques del sud del País Valencià. El conjunt d'inversions del departament que lidera Rebeca Torró ascendeix a 300 milions d'euros.

Amb aquesta decisió el Consell busca compensar la manca d'inversió que hi ha des dels pressupostos generals de l'Estat en la província d'Alacant, a la cua de les inversions estatals.

La Conselleria de Política Territorial destinarà el 49,1% del seu pressupost a la província d'Alacant, el 39,7% a la de València, i el 33,5% a la de Castelló.

Des de la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat es destinarà a Alacant un total de 97 milions d'euros, la qual cosa suposa el 45% de la inversió de què disposarà aquesta direcció. Des de Ferrocarrils, s'injectaran a les comarques del sud 48 milions (59,9% del total del pressupost d'aquesta direcció) i la Direcció d'Aeroports i Costes aportarà 3,6 milions (46,6%).

Les actuacions ferroviàries, prioritat de les inversions

Aquest divendres Compromís va tancar un acord amb PSOE i Unides Podem per a augmentar en 51 milions d'euros la inversió prevista a la província d'Alacant en el projecte de pressupostos generals de l'Estat del 2023.

La formació va presentar sis esmenes, ja registrades al Congrés, on es preveuen que cresquen les inversions en actuacions ferroviàries com la remodelació de les vies d'alta velocitat de l'Estació d'Alacant en 15 milions. També creixeran en 15 més la inversió en el tram del corredor mediterrani entre La Encina i Alacant i es dedicaran 20 milions a la xarxa de rodalia. Finalment, es destinarà un altre milió d'euros a actuacions de millora en carreteres, per a l'autovia A-31 i a la circumval·lació d'Alacant, l'A-70.

També et pot interessar

stats