Compromís acorda amb el govern espanyol augmentar en 51 milions la inversió per a Alacant el 2023

La falta de finançament a les comarques del sud ha sigut una de les grans reivindicacions de la Comunitat Valenciana sobre els pressupostos generals de l'Estat

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, reunit amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez
El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, reunit amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el secretari d'estat de Drets Socials, Nacho Álvarez / Compromís

Compromís ha tancat aquest divendres un acord amb PSOE i Unides Podem per a augmentar en 51 milions d'euros la inversió prevista a la província d'Alacant en el projecte de pressupostos generals de l'Estat del 2023. L'augment es destinarà sobretot a actuacions ferroviàries.

La formació valenciana ha assenyalat que ha presentat sis esmenes, ja registrades al Congrés, que permetran “corregir la falta d'inversions a la província d'Alacant”. En tot cas, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha precisat que “aquesta no és l'única negociació amb l’executiu espanyol per al vot favorable als pressupostos”.

Amb les esmenes, els pressupostos augmentaran la inversió prevista per a la remodelació de les vies d'alta velocitat de l'Estació d'Alacant en 15 milions, també creix en 15 més la inversió en el tram del corredor mediterrani entre La Encina i Alacant. A més, es dedicaran 20 milions a la xarxa de rodalia. Finalment, es destinarà un altre milió d'euros a actuacions de millora en carreteres, per a la millora de l'autovia A-31 i a la circumval·lació d'Alacant, l'A-70.

“Aquesta terra mereixia que férem un esforç, però ens sembla que continua sent insuficient i per això continuem negociant les nostres pròpies esmenes”, ha remarcat Baldoví, en declaracions remeses als mitjans. El diputat confia que durant les pròximes setmanes es puga millorar “notablement” la inversió destinada a la província d'Alacant: “Posarem tota l'obstinació en aquesta negociació per a reparar un pressupost que havia eixit profundament injust amb Alacant”.

Tant l’empresariat com el món polític valencià havien expressat el seu desacord per l'assignació pressupostària prevista per a les comarques del sud en els comptes del govern espanyol per a l'any que ve. La inversió real prevista per a la Comunitat Valenciana se situa fins ara en 1.269,5 milions d'euros: 160,9 milions per a la província d'Alacant, 169,3 per a la de Castelló i 939,3 per a la de València. Una xifra que qualificaven de “poc realista” i, fins i tot, de “vergonyosa”.

Aquesta baixa inversió, a més, havia posat en peu de guerra els empresaris de les comarques del sud, que s'havien mobilitzat ja per reclamar una solució a aquesta falta d'inversions. El reconeixement del govern de la situació va fer que els empresaris ajornaren les protestes previstes a l'espera d'una correcció.

També et pot interessar

stats