Els sindicats se sumen als empresaris en la reclamació d'un finançament just per a Alacant

Els representants d'UGT i CCOO s’han reunit amb el president de la CEV d’Alacant per a planificar els pròxims moviments

EuropaPress 4092845 presidente generalitat valenciana ximo puig 6i manifestacion reclama nuevo
Imatge d'arxiu d'una manifestació per un finançament just / Europa Press

Amb el problema del finançament valencià encara damunt de la taula, els representants dels sindicats UGT i CCOO han mantingut una reunió aquest divendres amb el president de CEV Alacant, Joaquín Pérez, en la qual s'ha posat de manifest que els col·lectius comparteixen la reivindicació per a aconseguir revertir l'"enorme dèficit" inversor estatal a la província. Per aquest motiu, donaran suport a qualsevol acció que isca fruit del consens amb la plataforma Per un Finançament Just.

Tots tres coincideixen a assenyalar que el "greuge" en inversions que pateix la província d'Alacant des de fa quinze anys "llasta la competitivitat de les empreses i el benestar social de la ciutadania". Per això demanaran, en primer lloc, que es revisen les partides d'inversió a Alacant anunciades per la delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé i, en segon lloc, sol·licitaran reunir-se amb els membres de la plataforma Per un Finançament Just.

D'aquesta manera, després de la reunió amb els representants de la plataforma Per un Finançament Just, prevista per al pròxim 28 d'octubre, es prendrà una decisió definitiva. Al final de la trobada, Pérez s'ha mostrat "molt satisfet" amb l'acord.

UGT reitera que és necessari "aglutinar" la unitat d'acció per a aconseguir que la província d'Alacant i la resta de la Comunitat reben un finançament just. I CCOO considera que la plataforma és l'espai on està representada la majoria de la societat alacantina i on es pot treballar l'infrafinançament en els pressupostos d'enguany, però també "tenint una mirada a mitjà i llarg termini, ja que no és un problema no sols d'aquests pressupostos, sinó que ve de molts anys enrere".

També et pot interessar

stats