El barri de la Fontsanta de València, en peu de guerra contra els fons voltor
El veïnat denuncia pressions i amenaces per a anar-se'n de les seues cases
Al barri de la Fontsanta de València moltes famílies viuen amb l'espasa de Dàmocles d'un desnonament i pateixen l’assetjament constant dels fons voltor que les volen fora de les seues cases.
Parlem amb María Victoria Pedrajas, una veïna del barri que té pendent un juí per a desnonar-la i que afirma que rep pressions constants perquè busque una altra vivenda i que, fins i tot, li ofereixen diners perquè deixe la casa. A més, l’han denunciada per impagament de rebuts quan –assegura– “estan tots pagats”.
María Victòria forma part del grup de veïnes que actuen com a primera línia de lluita contra el fons voltor Promontoria Coliseum, que ha adquirit desenes de pisos al barri. És el fons voltor més potent dels que actuen a la zona, però no és l’únic.
Teresa Cortés s’enfronta a un altre fons, Robusto Capital, juntament amb 150 persones més a qui volen fer fora.
Una altra de les veïnes, Trinidad Navarro, denuncia que no li renoven el contracte del pis on viu des de fa més de dèsset anys i pel qual –afirma–, paga el lloguer cada mes. A més, també rep telefonades constants exhortant-la a deixar sa casa i amenaçant-la.
Aquestes pràctiques d'assetjament poden arribar a multes de 950.000 euros amb el decret aprovat pel Consell divendres passat i aplaudit per les plataformes antidesnonament.
El portaveu de la PAH José Luis González afirma que aquesta mesura permetrà, per un costat, fer front a una gran quantitat de desnonaments a través de la cessió obligatòria de vivendes i, per l’altre, farà front a “pràctiques execrables d’assetjament immobiliari a moltes persones”, ja que, segons denuncia, les amenaces de tota classe són una pràctica constant.