Les barques de pesca de Castelló es queden amarrades per a protestar per l’encariment dels combustibles

Els sector denuncia que l'escalada de preus del gasoil fa "inviable" el seu treball, perquè no poden suportar els costos

Les embarcacions que faenen en aigües castellonenques no eixiran aquest dilluns a la mar
Les embarcacions que pesquen en aigües castellonenques no eixiran aquest dilluns a la mar / À Punt NTC

Les confraries de Castelló de la Plana no han eixit a la mar aquest dilluns com a mesura de protesta per l'encariment del preu del combustible. La protesta coincideix amb la dels transportistes autònoms, de vaga indefinida aquest dilluns pel mateix motiu.

Vora 600 embarcacions es queden aquest dilluns al port per a denunciar l’escassa rendibilitat que té la pesca, un sector que a la Comunitat Valenciana dona treball a unes 3.500 persones, des què s’han incrementat els costos.

La protesta dels pescadors se celebra la mateixa jornada que es reuniran els representants del sector amb el ministre d'Agricultura i Pesca, Luis Planas, per a acordar accions que compensen dels pèrdues que té el sector des què els combustibles han iniciat l’escalada de preus.

Sergio Albiol, president de la Federació Provincial de Castelló, assegurava a À Punt que eixir a la mar pot suposar fins a 9.000 euros de despeses setmanals. “El combustible, més la Seguretat Social, més el tant per cent de les cofradies... és inviable el negoci”, lamentava.

El president dels pescadors de la província de Castelló afegia que “treballar 14 hores a vint euros la setmana, no li resulta rentable a ningú”.

Pel que fa a les confraries de la província de València, es reuneixen aquest per a abordar possibles mesures de protesta per l’encariment del combustible que inevitablement han de consumir per a poder eixir a treballar a la mar. Mentre que a Alacant, la federació de pescadors proposa que isca la meitat de la flota.

També et pot interessar

stats