Les dotze confraries de pescadors d'Alacant deixen la patronal autonòmica

A Castelló les confraries de Vinaròs i Peníscola han decidit quedar-se a port a causa de l'augment del preu del gasoil

Torna la pesca d’arrossegament a Castelló i Peníscola després de dos mesos de veda voluntària
Dos pescadors treballen a Castelló / À Punt NTC

Aquest dissabte és un dia decisiu per al sector de la pesca de la Comunitat Valenciana. A la província d'Alacant, les dotze confraries de pescadors han decidit deixar per unanimitat la patronal autonòmica, Coincopesca, per "no sentir-se representats".

Així ho ha explicat Nacho Llorca, president de la federació provincial de confraries d'Alacant, que lamenta que "no ens consulten res i ens ignoren". Amb l'eixida dels pescadors alacantins es desmarca de Coincopesca el 70% de la pesca de la Comunitat Valenciana.

Per altra part, a Castelló dues de les cinc confraries de pescadors han decidit parar l'activitat per l'encariment del combustible arran de la guerra d'Ucraïna. Així, Vinaròs i Peníscola es quedaran a port aquest dilluns, encara que Benicarló, Borriana i Castelló de la Plana estan deliberant sobre la situació i també podrien sumar-s'hi.

El preu del gasoil s'ha triplicat en un any i ha passat del 40% de la despesa al 80%. Les confraries d'Alacant són conscients que és una situació molt complicada. Per això, estudien una proposta en la qual, tal com explica Llorca, "s'intentarà que la meitat de les confraries isquen a la mar una setmana i l'altra meitat, l'altra setmana", amb l'esperança que "amb l'augment del preu del peix puguem pal·liar una miqueta el del gasoil".

També et pot interessar

stats