La gasolina i el gasoil marquen nous màxims històrics

Se superen els preus de rècord de setembre de 2012, ara fa nou anys

Els preus de la gasolina i el gasoil baten rècords

La gasolina ha marcat un nou rècord, per tercera setmana consecutiva, després de pujar un 1,1% en els últims set dies, mentre que el gasoil s'ha encarit un 1,3%, per a batre el màxim històric vigent des de setembre de 2012, fa més de nou anys.

Segons les dades difoses aquest dijous pel Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE), la gasolina es ven aquesta setmana a Espanya a una mitjana d'1,575 euros el litre, mentre que el gasoil ho fa a 1,462 euros.

Després d'aquestes noves pujades, la setena consecutiva per als dos carburants, la gasolina se situa per damunt del seu preu rècord d'1,558 euros marcat fa una setmana, mentre que el gasoil supera en un 1,2% el seu màxim anterior d'1,445 euros.

Així, el gasoil aconsegueix superar un rècord que portava vigent des de la setmana del 3 de setembre de 2012 i que la setmana passada es va quedar a les portes de batre, després de marcar un preu mitjà de 1,444 euros el litre.

Els dos carburants mantenen la tendència alcista amb la qual han començat l'any, després del respir que van donar durant el passat Nadal, i reprenen l'escalada que van iniciar el novembre de 2020, quan van començar a pujar quasi de manera ininterrompuda.

Fins a 22 euros més car respecte a 2021

Amb aquests preus, omplir un depòsit mitjà de 55 litres amb gasolina costa actualment prop de 87 euros, mentre que amb gasoil supera els 80 euros, la qual cosa suposa pagar 22 euros més que a principis de 2021 si s'utilitza gasolina, i 21 euros si es tria gasoil.

En aquest sentit, l'escalada ha provocat que el preu de la gasolina haja augmentat un 33% des de gener de 2021, enfront del quasi 37% que s'ha encarit el gasoil.

Malgrat encadenar una nova pujada, el preu de tots dos carburants a Espanya es manté per davall de la mitjana europea, que segons el Butlletí Petrolier se situa en 1,701 euros el litre per a la gasolina, i 1,583 euros per al gasoil.

També et pot interessar

stats