La banca espanyola assegura que no hi ha possibilitat de contagi de Credit Suisse

L'AEB assegura que els bancs espanyols són "els millors bancs d'Europa i segurament del món"

La presidenta de l'Associació Espanyola de Banca, AEB, Alejandra Kindelán
La presidenta de l'Associació Espanyola de Banca, AEB, Alejandra Kindelán / Efe

La presidenta de l'Associació Espanyola de Banca, Alejandra Kindelán, ha assegurat "rotundament" que no hi ha possibilitat de contagi a la banca espanyola de la crisi de Credit Suisse, una entitat que fa temps que està amb problemes, igual que tampoc n'hi ha per la caiguda del Silicon Valley Bank als Estats Units.

Durant la seua intervenció en el Nova Economia Fòrum, Kindelán ha insistit que la situació d'aquestes entitats "no té res a veure" amb la de la banca espanyola i sobre la reunió del Banc Central Europeu (BCE) d'aquest dijous creu que "amb el manual a la mà", a la vista de la inflació, queden més pujades de tipus per davant.

"Estic més convençuda que mai que a Espanya tenim els millors bancs d'Europa i segurament del món", ha dit la presidenta de la patronal bancària, que ha destacat el focus en el client de les entitats, la seua capacitat d'innovació i la "sensibilitat" per a afrontar els reptes del país.

D'altra banda, i davant un ampli auditori, Kindelán ha demanat avançar en la unió bancària i ha tornat a qüestionar la necessitat de crear una Autoritat de Defensa del Client Financer, pel seu cost o pel seu model de finançament amb una taxa de 250 euros que pagarien les mateixes entitats per les reclamacions dels clients.

No obstant això, la presidenta de l'AEB confia que el govern recule i opte per un altre model de finançament, després de la disposició de la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, a explorar altres fórmules davant les veus, com la del governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, que adverteixen que augmentarà les queixes.

Preguntada per l'atenció dels majors, Kindelán ha recordat les diferents mesures del sector com l'ampliació de l'horari de caixa o el compromís que tots els majors de 65 anys amb cartilles o llibretes d'estalvi continuaran tenint-la. També ha repassat els avanços perquè hi haja serveis bancaris presencials en els municipis que no compten amb ells.

També et pot interessar

stats