Els Estats Units intervenen el Silicon Valley Bank per la seua fallida

La majoria de clients són empreses emergents, però també particulars, que fan cua a les oficines per a recuperar els diners

El Fons de Garantia l'ha hagut d'intervindre perquè des de dimecres havia perdut el 81% del capital

Després d'un any desastrós per a les grans corporacions tecnològiques dels Estats Units, amb menys beneficis i reduccions de plantilla, arriba la fallida de Silicon Valley Bank, principal font de finançament de les companyies emergents del sector. El Fons de Garantia l'ha hagut d'intervindre perquè des de dimecres havia perdut el 81% del capital. 

La majoria de clients són empreses emergents, però també particulars, que fan cua a les oficines per a recuperar els diners. El sistema els garanteix un màxim de 250.000 dòlars si tenen els dipòsits assegurats. A tot tardar, dilluns haurien de poder retirar els diners.

La Casa Blanca ha intentat tranquil·litzar els mercats financers, ja que aquesta és la pitjor crisi des del 2008. Les veus expertes, però, asseguren que les repercussions seran limitades gràcies a les reformes en el sector bancari. "El nostre sistema bancari està en millor posició que fa 10 anys", ha explicat l'assessora econòmica de Joe Biden.

Aquest divendres els quatre principals bancs dels Estats Units van perdre capitalització borsària per valor de 5.200 milions de dòlars. La sessió de Wall Street va tancar a la baixa, igual que la majoria dels parquets europeus, però de moment les pèrdues són assumibles. 

També et pot interessar

stats