Asaja convida els llauradors a “expulsar el PSOE del govern” perquè no acaben els regadius a Alacant

Lamenta el “discretíssim paper” de Ximo Puig en la negociació del cabal del Tajo-Segura i creu que els socialistes han “pres el pèl” als regants

El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu
Un dels canals del transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu / Europa Press

Asaja Alacant ha animat els llauradors a “expulsar al PSOE del govern” en les pròximes eleccions, perquè si els socialistes es mantenen en l’executiu arribarà “el final definitiu i irrevocable de l’agricultura de regadiu a Alacant”. És la posició del sindicat agrari després de conèixer la decisió del govern espanyol de retallar, fins a set hectòmetres cúbics, el cabal ecològic del transvasament Tajo-Segura. 

Per als agricultors d’Asaja, “Pedro Sánchez i el PSOE arruïnaran l’agricultura alacantina amb la decisió d’augmentar els cabals ecològics del Tajo”. 

En aquest sentit, el president d’Asaja Alacant, José Vicente Andreu, considera que “davant l'atac atroç al sector agrari de la província d'Alacant per part del govern amb la decisió unilateral d'eliminar el Transvasament Tajo-Segura, primer amb la modificació de les regles d'explotació en Nivell 2 i ara amb l'augment gradual i mortal del cabal ecològic del Tajo fins a 8,6 metres cúbics per segon a Aranjuez l'any 2027, no ens queda una altra opció que demanar a agricultors, regants i empresaris alacantins que, si volen que el sector tinga alguna possibilitat en el futur, en les pròximes eleccions hem de traure el Grup Socialista del govern, tant del central, com de l'autonòmic”.

El responsable d’aquest sindicat agrari també s'ha referit al “discretíssim paper” del president de la Generalitat, Ximo Puig, en la negociació del cabal del Tajo-Segura. 

Creu que el cap del Consell “ha sigut còmplice de les maniobres del seu partit per a llevar-nos l'aigua a qualsevol preu per un grapat de vots o les pressions al si del partit a Madrid”. 

Andreu ha advertit que el seu sindicat serà molt crítics amb Puig si no adopta “posicions categòriques” sobre el transvasament, perquè considera que la posició dels socialistes valencians “és una burla i una presa de pèl”. 

En opinió d’Asaja, el PSOE valencià “hauria d’apostar per l'aigua dels rius i perquè l'aigua de les dessalinitzadores es veja exclusivament com un complement puntual al dèficit hídric, no com la font principal”. 

“Ens van llevar l'aigua del Xúquer, han programat llevar-nos la del Tajo, i està previst deixar-nos sense aigua dessalinitzada de la dessalinitzadora de Torrevella”, adverteix el responsable del sindicat agrari.

També et pot interessar

stats