La ministra Ribera anuncia la interconnexió de les dessalinitzadores d'Almeria, Múrcia i Alacant

La Confederació Hidrogràfica del Segura traurà a licitació "en breu" aquest projecte que portarà aigua "allí on en falte", independentment d'on procedisca.

El govern central considera que l'aigua dessalinitzada és "un bé estratègic" per a Espanya
El govern central considera que l'aigua dessalinitzada és "un bé estratègic" per a Espanya / Europa Press

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat que la Confederació Hidrogràfica del Segura traurà a licitació "en breu" el projecte per a interconnectar l'aigua de les dessalinitzadores i els canals a Almeria, Múrcia i Alacant. Segons ha explicat, funcionaran com una xarxa mallada perquè "l'aigua puga arribar als territoris i usos que es necessiten, més enllà del lloc on es produeix".

El govern central considera que l'aigua dessalinitzada és "un bé estratègic" per a Espanya. La ministra ha afegit que l'objectiu és passar de 270 a més de 500 hectòmetres cúbics d'aigua dessalada en 2022. Així, ha recordat que en aquests mesos s'ha augmentat la producció d'aigua dessalada i ha posat d'exemple la dessaladora de Torrevella, que ha duplicat, fins als 80 hectòmetres cúbics, la seua capacitat i preveu arribar a 120 .

Ribera ha anunciat que trauran a licitació el projecte d'interconnexió de les dessaladores de les plantes d'Aquamed i de la Mancomunitat dels Canals del Taibilla perquè circulen els volums assignats per a consum humà i regadiu de les províncies d'Alacant, Múrcia i Almeria.

Pla Integral de Protecció dels Aiguamolls

Entre les prioritats per al futur, Ribera ha avançat l'elaboració d'un nou Pla Integral de Protecció dels Aiguamolls que en promoga la restauració. "Són joies del nostre patrimoni natural com Doñana, l'Albufera de València, s'Albufera de Mallorca o el delta de l'Ebre", ha dit Ribera, que veu aquest "privilegi" com una responsabilitat en la qual "lamentablement Espanya no ha fet els deures".

També et pot interessar

stats