Els arrossers reclamen mesures davant de la multiplicació de flamencs a l'Albufera

AVA-Asaja adverteix que, si no es prenen mesures, els flamencs faran "un mal terrible" a les collites i al sector

Flamencs a l'Albufera
Flamencs a l'Albufera / À Punt NTC

Els arrossers han reclamat mesures per a frenar la multiplicació de flamencs a l'Albufera, i han advertit que si no en prenen abans de la pròxima campanya de l'arròs, els flamencs faran "un mal terrible" a les collites i al sector.

"Estem espantats", ha assegurat en un comunicat el responsable de la sectorial de l'arròs de l'Associació Valenciana d'Agricultors, AVA-Asaja, José Pascual Fortea.

L'organització agrària ha recordat que els esbarts de flamencs han ocasionat greus danys en els últims anys, que se sumen als perjudicis que ja havien provocat els ànecs. Així, ha destacat que la cria i multiplicació d'exemplars al paratge amenacen d'incrementar les pèrdues en el sector.

A la primavera, els flamencs "xafen els camps acabats de sembrar amb tal virulència que els agricultors no sols perden aquestes plantes, sinó que, en molts casos, no ressembren perquè no paga la pena, ja que la producció recol·lectada en la sega resulta tan minsa que no compensa els costos de producció".

Per això, AVA-Asaja ha reclamat a les administracions que hi intervinguen: o redueixen la població de flamencs "a uns nivells raonables que permeten compatibilitzar-la amb l'activitat arrossera o estableixen una línia de compensacions per a cobrir els danys totals del cultiu".

El president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, ha afegit que la societat "està molt contenta que hi haja milers de flamencs al nostre territori, però han de saber que això té unes conseqüències per als camps de cultiu, que és on menjaran".

"En aquells arrossars que els flamencs envaeixen, els agricultors possiblement perden tota la collita d'un any, la qual cosa suposa una autèntica ruïna", ha afirmat Aguado, qui ha defensat que val més curar-se en salut.

També et pot interessar

stats