Una estampa inèdita: els flamencs arriben a una Albufera d’aigües marrons

La situació no millora a la llacuna, que espera les aportacions d'aigua de la Séquia Reial del Xúquer

Milers de flamencs arriben a l'Albufera / À Punt NTC

L’arribada dels flamencs és l'estampa més idíl·lica que deixa aquests dies l'Albufera de València. Milers d’aus que pinten de rosa el paisatge de l'aiguamoll. L'any passat n'hi havia uns 7.300, i la cosa s'incrementa des de fa deu anys.

És una de les fotografies més desitjades per als turistes, però no tot és com pareix, perquè també deixen la seua afectació a la flora aquàtica i a la fauna que depén d’aquesta. L'Albufera travessa aquesta temporada una crisi considerable. “Tenim una tardor difícil per la manca de pluges i la insistència dels temporals de ponent”, assegura el president de la junta rectora de l’Albufera, Carles Sanchis. 

La sequera ha deixat una empremta visible, el color marró de l'aigua, i ha obert una nova etapa, amb un canvi en la biomassa en l’aigua del llac. A més, el nivell d'aigua està per davall del que demana l'ecosistema.

Ara, els esforços se centren a traure el llac de la crisi que travessa amb dues aportacions d'aigua de la Séquia Reial del Xúquer. “És una aportació d’emergència perquè part d’aquests cabals estaven reservats per a introduir-los en la primavera. Esperem que la pluja arribe els pròxims mesos”, afegeix Sanchis. Amb l’objectiu d’aconseguir que no es trenque el camí cap a la recuperació del parc recorregut en els últims deu anys.

També et pot interessar

stats