Els flamencs nidifiquen a l’Albufera per primera vegada en la història

Enguany s’ha produït una arribada de rècord d'aquests ocells a l’aiguamoll, fins a 12.000

Enguany s'ha produït una arribada absolutament rècord de flamencs a l'Albufera

Fet històric a l'Albufera de València. Per primera vegada, els flamencs que cada any hi fan parada, han nidificat a l'aiguamoll, unes espècies que mai havien post ous a la zona. Des de la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica destaquen aquest fet “absolutament excepcional”, així com la xifra rècord d’aus que hi ha arribat, fins a 12.000

El director general de Medi Natural, Julio Gómez, ha explicat que els flamencs estan en el racó de l’Olla i han nidificat abans d’hora. L’expert ha assegurat que no es tracta de l’entorn òptim per a ells i que seria més aviat una estratègia vital de les aus. Proven un nou hàbitat: si els agrada, hi tornaran. I si no, el descarten. 

Els flamencs tenen un comportament molt peculiar: fan una mena de guarderia i es queden amb els pollets; si no hi troben l'aliment, se n'aniran. El que ara cal veure és la idoneïtat de l'Albufera per a aquest procés i quin grau de supervivència poden tindre les cries. 

S'obrin ara interrogants sobre les possibilitats de supervivència de les cries i també sorgeixen dubtes sobre com fer-ho compatible amb el cultiu de l'arròs. També, sobre la gestió arrossera del parc: “Una població gran de flamencs com la que tenim en època de cultiu de l'arròs podria ser un problema i estem preparats per a gestionar-lo”, apunta Mario Giménez, delegat de SEO Birdlife a la Comunitat Valenciana. 

En l'actualitat es treballa amb la hipòtesi que l'excepcional arribada de flamencs enguany a l'Albufera estiga relacionada amb l'estat de la resta de zones humides del territori espanyol.

També et pot interessar

stats