Alacant busca noves connexions aèries amb Turquia i Letònia davant l'interés dels viatgers

El Patronat de Turisme Costa Blanca participa a Polònia en la fira de connectivitat aèria Routes Europe 2023

Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández
Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández / RAÚL URBINA

El Patronat de Turisme Costa Blanca ha mostrat la seua disposició a obrir noves connexions i rutes entre l'aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández i l'Europa de l'Est, especialment amb Turquia i Letònia, davant l'interés mostrat pels viatgers d'Istanbul i Riga. Per a això, l’ens participa en la fira de connectivitat aèria Routes Europe 2023, que se celebra a la ciutat polonesa de Łódź del 9 a l’11 de maig. El certamen reuneix companyies aèries, aeroports i organismes de promoció turística de tot Europa, segons ha indicat la Diputació d'Alacant.

El director del patronat, José Mancebo, ha destacat que acudir a aquest certamen internacional és “clau” dins del Pla Operatiu de Promoció de l'entitat des de l'any 2015. S'estructura en tres apartats, entre els quals es troben les reunions entre destinacions turístiques i aerolínies amb una agenda de cites preprogramades de 20 minuts. De moment, el patronat ha acordat trobades amb representants del mercat espanyol, americà, turc, polonés, alemany, anglés, suís, serbi, noruec, francés, suec, holandés, portugués, finlandés, belga i bàltic.

En concret, s’han enregistrat fins a 156.000 indagacions d'usuaris d’Istanbul per a volar entre Turquia i Alacant; i més de 162.000 cerques a Internet des de Riga, per al mateix objectiu. A més, el mercat letó ha crescut per la compra d'habitatges i segones residències en la Costa Blanca, 557 adquirits durant l'any passat, segons el patronat. A més, Istanbul té un vincle econòmic amb el mercat asiàtic i ha recuperat l’operativitat amb aeroports alemanys, el que “podria ampliar connexions amb el nínxol de mercat”.

L'any 2022, l'Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández va registrar més de 13,2 milions de passatgers, unes xifres que van permetre recuperar el 87,7 % del trànsit de viatgers previ a la pandèmia. Durant els primers mesos d'aquest 2023, s'ha registrat el millor març de la història de la terminal quant a passatgers, amb un trànsit d'1.045.004 viatgers.

També et pot interessar

stats