Les dènou noves rutes amb les quals descobrir Europa des dels aeroports valencians durant 2023

Castelló obri dues rutes al sud d’Europa, València estrena set noves destinacions i Alacant altres deu

Passatgers dins de l'aeroport de València en una imatge d'arxiu
Passatgers dins de l'aeroport de València en una imatge d'arxiu / Rob Wilson (Shutterstock)

El turisme és notícia, també a l'hivern. La fira més internacional del sector obri les portes aquest dimecres a Madrid (Fitur) i en ella es presentaran, com és habitual, les novetats d'un sector amb gran pes a l'economia valenciana. Hotelers, aerolínies, administracions i oferta cultural o de salut compartiran espai a la fira de Madrid (Ifema) fins aquest diumenge, 22 de gener. À Punt NTC ha fet una recopilació de les noves rutes que les aerolínies han anunciat des dels tres aeroports que operen a la Comunitat Valenciana. Seran almenys dènou noves rutes, que començaran a operar-se a partir del mes de març i que connectaran un poc més estretament el territori valencià amb el nord d'Europa i també amb destinacions més clàssiques, com Roma o Porto.

D’Alacant fins a les aurores boreals

Per als viatgers que vulguen eixir des de l’aeroport d’Alacant-Elx-Miguel Hernández, estan previstes noves i emocionants rutes per a gaudir des de primavera. La companyia irlandesa Ryanair estrena quatre nous trajectes al març, transportant passatgers de Klagenfurt (Àustria), Paderborn Lippstadt (Alemanya) i Belfast (Regne Unit). Dins d’Espanya s’obri connexió amb Santander, capital de Cantàbria.

Aquells que desitgen explorar el nord del continent estan d’enhorabona: Norwegian comença a volar cap a Estocolm Skavsta (Suècia) i Haugesund (Noruega) en abril. I encara hi ha una altra línia que arriba a un destí més septentrional: gràcies a l’aerolínia islandesa Niceair, anar des d’Alacant a veure les aurores boreals a Akureyri és un trajecte directe. Aquesta ruta al nord d’Islàndia estarà operativa des d’abril fins a octubre.

D'altra banda, per a volar des d'aquest recinte a Torí (Itàlia) i Düsseldorf (Alemanya) haurem d’esperar al mes de maig. Finalment, Norwegian també oferirà descobrir Aalborg (Dinamarca) a partir de juny.

Noves eixides des d'Alacant
Noves eixides des d'Alacant / Marina López

València obri set noves rutes

Per la seua banda, l’aeroport de València estrenarà set noves rutes per a la temporada de primavera i estiu, que comença al mes de març, segons consta en els webs de les diferents companyies. Els viatgers que busquen destinacions més fresques tenen al seu abast noves ciutats. Una d’elles, l’única domèstica confirmada fins al moment, és un vol directe a San Sebastián, al País Basc, que començarà a operar al març amb Volotea. 

Les altres sis són connexions europees. En concret, Ryanair ha confirmat l’obertura de tres vols: el primer eixirà cap a Belfast, capital i ciutat més gran d’Irlanda del Nord, i operarà des de maig fins a octubre de 2023; un altre connectarà València amb Memmingen, situada a l'estat federat de Baviera, des del mes de març; la tercera ruta unirà des de maig la capital valenciana amb Billund, al cor de Dinamarca.

A més de l’aerolínia irlandesa, altres tres han anunciat nous destins per a descobrir i explorar. Eurowings unirà València amb la mil·lenària ciutat de Colònia, a l’oest d’Alemanya, a partir de març; la companyia moldava Flyone obrirà una ruta directa amb Chisinau, la capital de Moldàvia, al juny. Per a l’estiu, a la maleta no faltarà la roba de bany: Air Nostrum oferirà vols directes amb Funchal, capital de l’arxipèlag de Madeira.

Noves destinacions des de l'aeroport de València
Noves destinacions des de l'aeroport de València / Marina López

Castelló es consolida amb destinacions clàssiques

L’aeroport de Castelló continua expandint la seua oferta any rere any. Així, aquest 2023 obrirà noves rutes amb les ciutats de Porto i Roma. La ruta entre la Plana Alta i el nord de Portugal començarà a operar-se a partir del 28 de març, amb dues freqüències setmanals, a càrrec de Ryanair. La connexió amb la capital d’Itàlia, gestionada per Wizz Air, començarà a partir del 3 de juny, també amb dues freqüències a la setmana. A més, l'aeroport afegirà dos recorreguts mes cap a Londres-Stansted, que duplicarà les connexions de Ryanair a partir de març amb quatre vols setmanals.

Actualment, l’empresa pública Aerocas, que gestiona l’aeroport, anuncia al seu web dues rutes nacionals amb destinació Sevilla i Madrid, les dues operades per Iberia-Air Nostrum; i altres sis internacionals: Dublín (Irlanda), Londres (Regne Unit) i Brussel·les (Bèlgica) de Ryanair; i Katowice (Polònia), Budapest (Hongria) i Bucarest (Romania), operades per Wizz Air. Fonts d’Aerocas han assegurat que “l’aeroport està treballant per a incorporar alguna connexió més al llarg de 2023”.

Noves destinacions de l'aeroport de Castelló
Noves destinacions de l'aeroport de Castelló / Marina López

També et pot interessar

stats