Els agricultors de Picassent denuncien que la fauna salvatge ha danyat el 70% dels camps

AVA-Asaja arreplega i tramita 48 denúncies dels afectats a la localitat pels danys dels animals

Imatge d'arxiu d'una família de de porcs senglars
Imatge d'arxiu d'una família de de porcs senglars / Shutterstock

La proliferació de fauna salvatge està perjudicant el sector agrari en diversos punts del territori. Si fa uns dies la veu d'alarma la donaven des de Benicarló (Baix Maestrat), aquest dimarts s'ha denunciat un fet semblant a Picassent (Horta Sud). Els camps del terme municipal de Picassent presenten danyats en un 70% del terreny a causa la fauna silvestre, segons afirma l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), que, en una iniciativa a la localitat, està reunint i tramitant denúncies dels afectats. El problema amb els animals salvatges —especialment porcs senglars— s’està intensificant enguany arreu del territori, provocant accidents de trànsit i pèrdua de cultius.

A Picassent els agricultors se senten “impotents” enfront de les destrosses provocades pels animals, tant en els fruits, com a l’arbratge i les infraestructures de les explotacions. Segons AVA-Asaja un 50% dels llauradors estan exposats a danys greus i reiterats, a més afirmen que ja estan tramitant 48 denúncies per aquests fets.

Des de l'organització volen ampliar aquesta acció a la resta del territori per a “visibilitzar aquesta insostenible situació que viuen els agricultors al llarg del territori de la Comunitat Valenciana”. Així, remetran a tots els delegats un model de denúncia que els agricultors podran tramitar ràpidament als seus municipis.

Pèrdues de més de 40 milions d'euros

En un comunicat han recordat que les pèrdues anuals provocades per la fauna salvatge superen els 40 milions d’euros a terres valencianes i que aquests s’han incrementat en un 15% el 2023.  En aquest sentit, AVA-Asaja reclama a totes les administracions públiques – ajuntaments, diputacions i Generalitat - que prenguen mesures urgents i noves davant aquesta problemàtica alarmant per a mantindre l'equilibri de les poblacions de fauna salvatge.

També et pot interessar

stats